Спорт

Добро да не претерује: "Синер може да освоји 30 гренд слем титула!"

Председник Тениског савеза Италије, Анђело Бинаги, изразио је уверење да Јаник Синер има потенцијал да освоји чак 30 гренд слем титула
Добро да не претерује: "Синер може да освоји 30 гренд слем титула!"Getty © Qian Jun/MB Media / Contributor

У разговору за "Убитенис", Бинаги је говорио о Синеру, којег већ сада сматра најбољим тенисером у историји Италије, иако има само 23 године. Млади Италијан је већ доспео на прво место АТП листе и освојио две гренд слем титуле – Аустралијан опен и Ју-Ес опен.

Бинаги је, кроз необичан прорачун, закључио да Синер може постати рекордер по броју освојених Гренд слемова у историји тениса.

"Колико гренд слем титула Синер може да освоји? Већ је освојио две у једној сезони, а 15 година је млађи од Ђоковића. Ако би наставио овим темпом и освајао по две титуле годишње, могао би да дође до бројке од 30", изјавио је Бинаги.

Иако је био свестан да би његова процена могла деловати претерано, није се у потпуности повукао из своје тврдње.

"Можда то звучи мало преувеличано, али ако узмемо у обзир просек Федерера, Надала и Ђоковића, постављање таквог циља није лош план", додао је.

Ипак, Бинаги истиче да није кључно колико ће највећих титула Синер освојити, већ колико ће бити у могућности да одржава врхунско физичко стање.

"Најважније није број титула које ће освојити, већ како ћемо моћи да га одржимо у савршеној физичкој кондицији. Не морамо се фокусирати на број освојених поена или турнира, већ на његово здравље", закључио је Бинаги.

image