Добро да не претерује: "Синер може да освоји 30 гренд слем титула!"

Председник Тениског савеза Италије, Анђело Бинаги, изразио је уверење да Јаник Синер има потенцијал да освоји чак 30 гренд слем титула

У разговору за "Убитенис", Бинаги је говорио о Синеру, којег већ сада сматра најбољим тенисером у историји Италије, иако има само 23 године. Млади Италијан је већ доспео на прво место АТП листе и освојио две гренд слем титуле – Аустралијан опен и Ју-Ес опен.

Бинаги је, кроз необичан прорачун, закључио да Синер може постати рекордер по броју освојених Гренд слемова у историји тениса.

"Колико гренд слем титула Синер може да освоји? Већ је освојио две у једној сезони, а 15 година је млађи од Ђоковића. Ако би наставио овим темпом и освајао по две титуле годишње, могао би да дође до бројке од 30", изјавио је Бинаги.

Иако је био свестан да би његова процена могла деловати претерано, није се у потпуности повукао из своје тврдње.

"Можда то звучи мало преувеличано, али ако узмемо у обзир просек Федерера, Надала и Ђоковића, постављање таквог циља није лош план", додао је.

Ипак, Бинаги истиче да није кључно колико ће највећих титула Синер освојити, већ колико ће бити у могућности да одржава врхунско физичко стање.

"Најважније није број титула које ће освојити, већ како ћемо моћи да га одржимо у савршеној физичкој кондицији. Не морамо се фокусирати на број освојених поена или турнира, већ на његово здравље", закључио је Бинаги.