Сферопулос и Калинић: Барселона јака на свим позицијама, желимо да наставимо са добрим играма

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос и један од лидера тима Никола Калинић, сложили су се да је наредни противник црвено-белих изузетно јака екипа

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је данас да је Барселона веома квалитетан тим, који је добро покривен на свим позицијама.

Кошаркаши Црвене звезде ће у петак од 20 часова у "Београдској арени" дочекати Барселону у мечу 4. кола Евролиге.

Црвено-бели се после три кола налазе на првом месту на табели са три победе, док је Барселона друга са скором 2/1.

"Наш фокус требало би да буде на томе да урадимо посао, не да мислимо о било чему другом осим о овој утакмици. Није нас брига да ли је 3:0 или 0:3 за нас зато што је важно да одиграмо на наш начин. Важна је само та утакмица", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Никола Калинић истакао је да је рано са хвалоспевима о црвено-белима.

"Рано је још причати да ли је кликнуло све у екипи. Две-три утакмице нису неко мерило, тек смо у октобру, још нисмо стигли ни до Нове године. Укапирали смо шта тренер тражи од нас, нашли своје улоге, све то леже на место и све иде у добром смеру", рекао је Калинић.

"Очекујемо добру утакмицу. Хоћемо да играмо што боље, да поставимо добре принципе да се уиграмо и осетимо ко шта ради. Последњих пар утакмица изгледамо све боље и боље и то нам је циљ, да играмо што боље и градимо добре навике које ће нам помоћи да добијамо утакмице. Очекујемо пуну "Арену". Добар је моменат. У добром смо низу у Евролиги, навијачи то цене", додао је Калинић.

Српски кошаркаш је до овог лета играо у Барселони и зна какав квалитет има његов бивши клуб.

"Барселони је увек циљ Фајнал-фор и титула, такав тим су направили и ове године. Мислим да су атлетски бољи ове године, са мало мање искуства, али су потентна екипа. Морамо да зауставимо њихово трчање и контролишемо утакмицу са навијачима и покушамо да одиграмо одбрану као у прошлим утакмицама. Наравно и да покушамо да победимо", истакао је Калинић.