Спорт

Може ли Звезда да остане једини непоражен тим у Евролиги - Барселона стиже у "Арену"

Кошаркаши Црвене звезде играју против Барселоне меч четвртог кола Евролиге. Меч почиње у 20 сати, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу
Може ли Звезда да остане једини непоражен тим у Евролиги - Барселона стиже у "Арену"Getty © Tolga Adanali/Euroleague Basketball

Кошаркаши Црвене звезде лидери су на табели Евролиге као једини тим без пораза у досадашњем делу такмичења и дочекују Барселону која има скор 2-1.

Кошаркаш Црвене звезде, Никола Калинић, каже да не жели еуфорију у екипи јер је сезона тек почела.

"Рано је још причати да ли је кликнуло све у екипи. Две-три утакмице нису неко мерило, тек смо у октобру, још нисмо стигли ни до Нове године. Укапирали смо шта тренер тражи од нас, нашли своје улоге, све то леже на место и све иде у добром смеру", рекао је Калинић.

Звезда ће имати тежак задатак, пошто Барселона није изгубила од шампиона Србије и АБА лиге од октобра 2017. године.

"Очекујемо добру утакмицу. Хоћемо да играмо што боље, да поставимо добре принципе да се уиграмо и осетимо ко шта ради. Последњих пар утакмица изгледамо све боље и боље и то нам је циљ, да играмо што боље и градимо добре навике које ће нам помоћи да добијамо утакмице. Очекујемо пуну 'Арену'. Добар је моменат. У добром смо низу у Евролиги, навијачи то цене", додао је Калинић.

Српски кошаркаш је до овог лета играо у Барселони и зна какав квалитет има његов бивши клуб.

"Барселони је увек циљ Фајнал фор и титула, такав тим су направили и ове године. Мислим да су атлетски бољи ове године, са мало мање искуства, али су потентна екипа. Морамо да зауставимо њихово трчање и контролишемо утакмицу са навијачима и покушамо да одиграмо одбрану као у прошлим утакмицама. Наравно и да покушамо да победимо", истакао је Калинић.

image