Спорт

Селектор Вемић саопштио списак за Швајцарску, шанса за младе наде

Селектор женске тениске репрезентације Србије Душан Вемић објавио је списак за меч против Швајцарске
Селектор Вемић саопштио списак за Швајцарску, шанса за младе наде© TSS

Селектор Били Џин Кинг куп репрезентације Србије одлучио се за младе снаге за меч против Швајцарске у плеј-офу који ће се играти 15. и 16. новембра у Билу.

На списку су Лола Радивојевић, Миа Ристић, Наталија Сенић, Ања Станковић и Катарина Јокић.

Победник дуела заиграће у априлским квалификацијама за Светску групу Били Џин Кинг купа.

"Очекујем да ћемо имати четири дана тренинга да се навикнемо на подлогу и услове, јер ће на све утицати и блага надморска висина од 437 метара. Поређења ради, Београд је на 117. Ко се боље припреми за ту висину уме да направи разлику. Увек сам оптимиста, наравно и сад сам", рекао је Вемић за сајт Тениског савеза Србије после објављивања списка.

Говорећи о разлозима изостанка најискуснијих - Олге Даниловић, Александре Крунић и Дејане Радановић - Вемић је рекао да се оне нису нашле на списку због повреда и умора.

"Кад се говори о саставу тима, неке искусније репрезентативке су изостављене због умора и повреда, а изабрао сам састав по томе што је Били Џин Кинг куп специфично такмичење. Некоме одговара, а некоме не. Увек ту има и оног дела где неко мора да јури поене за листе", истакао је Вемић.

У тиму ће бити две дебитанткиње - Наталија Сенић и Ања Станковић.

"Оне су млађе тенисерке које су се најбоље показале, додуше на шљаци. Види се да су добро одрадиле сезону, бележиле су и квалитетне резултате. Играле су и дубл, што нама и те како одговара и видим их, ако буду заиграле, највише у игри парова. Као пета путује Катарина Јокић, јер са њом у тиму могу да направим и промену на лицу места. Надам се да ће све бити здраве и да нећу бити приморан да правим нове комбинације у Швајцарској", закључио је Вемић.

image