Спорт

ФСС додељује "Златне лопте" - награда за три репрезентативца са 50 наступа

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије одржао је у петак седницу у Старој Пазови и обавестио јавност о донетим одлукама
ФСС додељује "Златне лопте" - награда за три репрезентативца са 50 наступа© Milan Maricic/ATAImages

Извршни одбор ФСС је, у складу са правилником о додељивању јавних признања, донео одлуку о додели "Златне лопте" играчима који су остварили више од 50 наступа у дресу репрезентације. Тројица играча ће је добити, а то су Саша Лукић (52), Андрија Живковић (51) и Немања Максимовић (51).

"Дијамантску лопту" за више од 75 утакмица, ранијом одлуком ИО, добиће Душан Тадић и Александар Митровић, а "Златну" Никола Миленковић, Небојша Гудељ и Филип Костић који су такође забележили више од 50 наступа.

Истовремено, донета је одлука да се "Златна лопта" додели и фудбалеркама Србије које су одиграле преко 50 утакмица у дресу државног тима, а у ову групу су од скоро ушле Дина Благојевић, Јована Дамњановић, Тијана Филиповић и Алегра Пољак.

"На првом наредном окупљању, специјално признање УЕФА и ФСС за 100 наступа у дресу А репрезентације припашће једној од најискуснијих играчица и двострукој освајачици Златне лопте ФСС Виолети Словић. Селектору женске А репрезентације Драгиши Зечевићу продужава се уговор до 30. јуна 2025. године", каже се у објави ФСС.

ФСС је такође саопштио да је обновио сарадњу са националном авио компанијом "Ер Србија", за потребе пружања услуга чартер превоза националне А репрезентације.

image