Новак хвали Синера после егзибиције: Био сам на конопцима цео меч, он је био бољи

Новак Ђоковић је по други пут у само недељу дана претрпео пораз од Јаника Синера. Овога пута, пораз је дошао на егзибиционом турниру под називом "Слем шест краљева" који се одржава у Ријаду

Иако је Италијан поново славио, овај пораз је за Ђоковића мање значајан у поређењу са оним из финала мастерса у Шангају прошлог викенда.

Овим тријумфом, Синер је забележио четири узастопне победе против Ђоковића, али се исход са егзибиције неће рачунати у званичне статистике, где је њихов међусобни скор тренутно изједначен на 4-4.

Што се саме игре тиче, Ђоковић је, за разлику од Шангаја, био много агресивнији и био је близу да заустави серију успеха свог млађег противника.

"Био сам на конопцима цео меч. Био је бољи играч. Имао сам мало и среће да прођем кроз тај други сет. У трећем сам имао прилику када сам направио брејк за 4:3", изјавио је Новак након меча.

Ђоковић је изразио и задовољство атмосфером на стадиону, истичући колико га је импресионирала подршка публике.

"Бука на стадиону била је задивљујућа. Било је стварно забавно. Уживао сам и у децембру прошле године када сам био овде. Прошле године играо сам овде по први пут и то са Алкаразом и атмосфера је такође била сјајна. Сада је било опет тако. Радујем се изласку на терен поново у суботу", изјавио је Ђоковић.

Новак ће се у суботу од 16.30 часова састати са Рафаелом Надалом у борби за треће место. Биће то њихов последњи сусрет на тениским теренима, а у 60 званичних дуела, Србин је славио у 31, последњи пут на Олимпијским играма у Паризу.