Спорт

Ђоковићев прст у око: Жао ми је оних који желе да се повучем, гледаће ме још неко време!

Најбољи тенисер свих времена је дао велики интервју у ком је једна од тема било питање његовог завршетка каријера и даљих планова
Ђоковићев прст у око: Жао ми је оних који желе да се повучем, гледаће ме још неко време!Getty © Mike Hewitt / Staff

Српски тенисер Новак Ђоковић дао је опширан интервју за аргентински "Ла Насион" још пре одласка на азијску турнеју, на турнире у Шангају и Саудијској Арабији.

Он је том приликоме рекао да му је жао ми је оних који желе да се повуче и да ће морати да га гледају још неко време.

"Кажу ми: освојио си злато, освојио си све, реци 'збогом'. Са друге стране, неки мисле да би требало да наставим докле год мислим да могу да будем фаворит за гренд слем титуле. Ја сам ближе овим другима. Можда се предомислим, не знам, али засад осећам да желим да наставим. Још колико? Путовања и проналажење мотива падају ми све теже. Није лако, поготово с децом, не желим да будем одсутан од куће дуго, али и даље имам нешто што ме покреће. Жао ми је оних који желе да се повучем, јер ће морати да ме гледају још неко време", рекао је 37-годишњи Ђоковић за "Ла насион".

Освајач 24 гренд слем пехара је рекао да у дубини душе верује да може и до 25. трофеја са највећих турнира.

"У дубини душе осећам да могу да освојим још гренд слем титула. Оно што ме и даље мотивише да се такмичим, нарочито на слемовима, јесте осећај да сам кандидат за освајање тих трофеја. Такође, волим да наступам у Дејвис купу за Србију, са којом сам 2010. освојио то такмичење", додао је Ђоковић.

image