Звезда имала све, па пала у продужетку - Пантер и Барса утишали Арену

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да у драматичном мечу стигну и до четврте победе у Евролиги ове сезоне

Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас од Барселоне резултатом 98:94 после продужетка у утакмици четвртог кола Евролиге.

Након регуларних 40 минута било је 84:84.

Звезда је сада на скору 3-1, колико имају и Каталонци.

Током свих 45 минута водила се велика борба у крцатој Арени, а "меч винер" био је доскорашњи капитен Парризана Кевин Пантер, који је погађао у кључним тренуцима, у финишу регуларног дела и продужетку.
На крају је завршио са 26 поена. Јан Весели постигао је 19, а Џабари Паркер 15.

Код црвено-белих Јаго дос Сантос убацио је 23 поена, Никола Калинић 19, Џоел Боломбој 11, а Мајк Даум 10.

Звезда у наредном колу, 24. октобра, гостује Реалу у Мадриду.

18. окт 2024 • 22:33

Крај - први пораз Звезде, Барса славила 98:94

На крају, победа Барселоне 98:94 после 45 минута игре, Кевин Пантер је у последњим секундама након украдене лопте ставио тачку на овај дуел и окончао га са чак 26 поена.

Бивши играч Партизана је и најзаслужунији што Звезда није успела да стигне до скора 4-0 на старту Евролиге.

Две тројке Барселоне... 93:96

Лапровитола и Пантер погађају узастопне тројке након великог промашаја Јага и индивидуалним квалитетом на 53 секунде до краја стављају Барселону надомак победе.

Прошли пут је Звезда успела да извуче продужетак...

На пола продужетка - 93:90 за Звезду

Сјајни Јаго наставља да доминира и мучи играче Барселоне, а исто је тако било када је под фаулом погодио, па онда потврдио све и прецизним слободним бацањем за 91:90.

После тога је Јаго и у следећем нападу фаулиран, а са линије пенала погађа оба пута за 93:90.

Још мало мање од два и по минута до краја.

Гледаћемо продужетак - 84:84!

Каква драма у Београдској арени. Кевин Пантер је погодио тројку на 10 секунди до краја и утишао навијаче Звезде, када је Барселона повела 84:82. Ипак, Јаго дос Сантос је потом преузео одговорност и сјајним продором на 4,7 секунди до краја успео да изједначи и обезбеди продужетак.

Још пет минута кошарке је пред нама!

Велика драма... 82:81

Много прегледања снимака у овим тренуцима, превише ситуација судије уопште нису сигурне шта да досуде. Звезда има поен предности, 12 секунди је остало до краја, али остаје да се види шта ће судије одлучити након жалби из Барселоне и техничке грешке суђене њиховој клупи.

Драма у финишу - 78:78!

После неспортског фаула Лапровитоле над Калинићем, кошаркаш Звезде погађа једно од два слободна бацања, па Звезда има напад при резултату 78:78.

Још 2:43 до краја.

35' - Ближимо се драми у Арени (71:70)

Велика борба у последњој четвртини. Свака екипа скоро па мора да крвари да постигне поене, а Лука Митровић је успео да два пута то учини у последњих неколико напада. Зато је 71:70 за Звезду на 5:50 до краја.

Крај треће четвртине - 66:63 за Звезду

Каква феноменална четвртина Звезде, у једном тренутку су домаћи били у серији 16:2, када су се ређале тројке Даума, Боломбоја и Калинића, и тада су стигли до максималних девет поена предности.

Ипак, у последњем минуту је Барселона погодила две тројке преко Бризуеле, па је тај пад у игри црвено-белих на крају донео само три поена предности пред последњих 10 минута.

27' - Звезда у серији 10:0

Серија Звезде 10:0 тера Барселону на тајм-аут. После тројке Даума, уследила је и једна Калинићева, а још два одлична напада црвено-белих уз серију одбрана довели су их поново на "плус пет" - 59:54.

Бољи старт Барселоне у трећој четвртини (52:54)

Када је важно, Даум погађа далеку тројку да смањи на 52:54 у корист Барселоне. Било је "плус пет" за госте након бољег старта треће деонице, али сада је поново успела Звезда да се примакне на један посед заостатка.

Крај првог полувремена- 47:44 за Звезду!

Таман када су сви у Арени мислили да ће одлазак на полувреме бити у потпуном егалу, Коди Милер-Мекинтајер погађа тројку у последњој секунди и то је 47:44 за Звезду после првих 20 минута.

Врло узбудљиво полувреме смо видели, доста промена вођства на обе стране, уз чак 7/11 при шуту за три поена играча Звезде.

17' - Звезда води 39:33

Звезда је у серији, Јаго погађа у серијама и црвено-бели имају највећу предност на мечу, чак шест поена предности.

14' - Егал Звезде и Барселоне (31:31)

Потпуни егал после сјајног продора Јага, успео је да постигне поене под фаулом, потом и да погоди слободно бацање за укупно девет његових поена на мечу.

Још шест и по минута до полувремена.

Крај прве четвртине - 26:25 за Барселону

Одличан почетак меча на обе стране, врло отворен меч. Весели предводи Барселону са осам поена, док Калинић у Звезди има седам. Ту је и Јаго дос Сантос са шест.

Сад је Звезда у налету - 13:15

Сјајне роле Николе Калинића подижу све у Арени на ноге, а Звезда се приближава на два поена заостатка на нешто мало више од четири минута до краја прве деонице, на првом телевизијском тајм-ауту.

4' - Барселона води 13:7

Боље гости отварају меч, таман када се Звезда примакла на 5:6 тројком Кенана, одмах је узвратио Џабари Паркер и од тада Каталонци контролишу дешавања на паркету.

Почела је утакмица!

Прва напад после бољег скока на отварању меча имају играчи Црвене звезде.

Стартне петорке

За Звезду овај меч почињу Милер-Мекинтајер, Кенан, Калинић, Даум и Боломбој.

За Барселону су стартери Пантер, Нуњез, Абринес, Паркер и Ернангомез.