Спорт

Да ли је могло другачије? Крај каријере и највеће тениске ере – Ђоковић последњи пут против Надала!

Двојица највећих играча "белог спорта" састаће се последњи пут
Да ли је могло другачије? Крај каријере и највеће тениске ере – Ђоковић последњи пут против Надала!Getty © Scott Barbour / Stringer

Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица великих ривала, одиграће последњи међусобни меч.

Ђоковић и Надал укрстиће рекете на егзибиционом турниру у Саудијској Арабији, чиме ће бити стављена тачка на феноменалну Шпанчеву каријеру, али и највеће ривалство у историји овог спорта.

Њих двојица ће на терен изаћи у 18.30, у борби за треће место на егзибицији "Слем шест краљева".

Новак је после велике борбе поражен од Јаника Синера у три сета, док је Надал много лакше изгубио од Карлоса Алкараза.

Србин и Шпанац су, уз Роџера Федерера, обележили једну епоху и као "велика тројка" били најзаслужнији за златну еру тениса.

Остаће упамћено да су одиграли највише међусобних мечева, чак 60 и да је Новак тај који је на крају бољи, резултатом 31-29. Рекорд који вероватно више неће бити оборен.

Заједно су скупили чак 191 пехар (99-92), 46 гренд слемова и 76 мастерса (40-36), а збирно су провели 637 седмица на првом месту.

То, преведено у реално време, значи да су Ђоковић и Надал тенисом владали више од 12 година!

"Имати Новака испред себе, то је помало носталгично. Играли смо један против другог много пута, па ће бити јако забавно да одиграмо још један меч", рекао је Шпанац.

Ђоковић је подвукао да ће доћи на Рафин опроштај, који је заказан за Завршни турнир Дејвис купа у Малаги.

"Последњи пут да смо у турнирском формату заједно... Иако сам рекао да ћу доћи и присуствовати његовом опроштају у Малаги у Дејвис купу, тада ћу, ипак, бити на трибинама", почео је Ђоковић.

"Биће овде мало другачије, било би лепо да добијемо прилику да играмо један против другога. То би заиста било посебно јер је наше ривалство обележило једну тениску еру."

"У протеклих 20 година имали смо више мечева него било који други ривали у историји тениса. Имам огромно поштовање за њега, желим му да се повуче из тениса на најбољи могући начин, у Шпанији, са подршком публике какву је и заслужио."

Занимљиво је да је претходни Надалов дуел у синглу био управо против Новака на Олимпијским играма, од тада није наступао, а уколико не буде играо у Дејвис купу, каријеру ће завршити мечевима баш против највећег ривала.

Након њих, на терен у Ријаду ће двојица нових краљева – Синер и Алкараз се од 20.00 боре за титулу и награду од чак шест милиона долара.

image