Новак поручио Надалу: Човече не остављај тенис, остани још мало

Више него емотивно било је у Ријаду у последњем дуелу Новака Ђоковића и Рафаела Надала, у којем је Србин славио са 2-0 у сетовима

Српски тенисер је у мечу за треће место на егзибиционом турниру, уписао победу у последњем међусобном мечу са Рафаелом Надалом.

Надал се након финала Дејвис купа пензионише, а Ђоковић се присетио њиховог првог меча.

"Вратићу се на први меч када смо играли, мислим да је било 2005. године. Знате, ко би рекао да ћемо стајати овде 20 година после година, са више од 60 међусобних мечева на највећој сцени у овом спорту", започео је Ђоковић након меча.

"Имам само највеће поштовање према теби, невероватан си спортиста, невероватна особа. Знаш да је наше ривалсто било сјајно и интензивно и надам се да ћемо сада моћи да негде на некој плажи, уз пиће, да се свега подсетимо и евоцирамо успомене, да пирчамо о животу и нечему другом. Честике твом тиму и твојој породици на свему, на твојој великој каријери", емотивно је рекао Ђоковић.

Србин је изјавио да је свестан ко се и колико жртвовао током каријере.

"Знам колико породица мора да се жртвује за каријеру и живот професионалног тенисера, могу само да замислим кроз шта је пролазила породица кроз све твоје успоне и падове, додао је Новак.

"Породица је заслужила све ово што је Рафа постигао у каријери. Још једном велика је част као што сам ти већ рекао на мрежи, невероватна чест да делим терен са тобом, ово је емотиван дан, емотиван тренутак... Толико мечева смо играли толико година."

Имао је Новак занимљиву поруку за Рафу.

"Не остављај тенис човече, остани још мало са нама... Велико хвала не само од мене већ од читавог тениког света, оставио си невероватно наслеђе", истакао је Ђоковић.

Надал се захвалио Ђоковићу на лепим речима.

"Хвала за све, за ово што си рекао и све тренутке које смо делили на терену. Увек си ме терао да идем преко свог лимита 15 година. Хвала ти за то, вероватно не бих био играч какав сам без тога. Честитам на свим титулама и желим ти све најбоље у будућности", истакао је Надал и признао да ће му све недостајати, али и да је све снове испунио.