Спорт

Севиља гледала Фликов брзи воз - Барса убедљива, вратио се Гави после годину дана

Победом над Севиљом од 5:1, фудбалери Барселоне вратили су се на прво место на табели Ла Лиге са три бода предности у односу на мадридски Реал

Још један убедљив тријумф ове сезоне остварила је Барселона под вођством Хансија Флика, а у 10. колу Ла Лиге страдала је Севиља.

Роберт Левандовски је већ у 24. минуту са беле тачке донео предност "Блауграни", само четири минута касније Педри је дуплирао вођство, а Пољак, својим 12. поготком у сезони, у 39. минуту поставља резултат првог полувремена - 3:0.

У финишу меча својих пет минута имао је Пабло Торе, који је постигао још два поготка за Барсу - у 82. и 88. минуту.

У међувремену, почасни гол за госте постигао је Идумбо.

Ипак, главна вест за све навијаче Барселоне, а посебно за тренера Флика, је да се на терен, после скоро годину дана паузе због повреде колена, вратио Гави, један од најперспективнијих играча на планети.

Млади 20-годишњи везиста се повредио још у новембру прошле године, у квалификацијама за Еуро против Грузије, па је због операције морао да пропусти континентални шампионат.

Гави је у игру ушао у 83. минуту уместо Педрија и одмах око руке ставио капитенску траку.

Барселона је после новог тријумфа задржала прво место на табели са 27 бодова, три више од другопласираног Реала из Мадрида, који је у 10. колу тријумфовао у Вигу против Селте - 2:1.

image