Звезда у Монаку тражи прве бодове у Лиги шампиона

Фудбалери Црвене звезде од 18.45 сати гостују код Монака у трећем колу Лиге шампиона

Црвено-бели су у прва два кола поражени од Бенфике (2:1) и Интера (4:0) и заузимају 33. место на табели, док је Монако на 14. позицији са четири бода.

Клуб из "кнежевине" савладао је Барселону (2:1) и освојио бод против Динама у Загребу (2:2).

"У прве две утакмице против Бенфике и Интера смо направили доста индивидуалних грешака, свих шест голова примљени су на тај начин. Биће грешака и против Монака, али морамо да их смањимо на минимум", рекао је тренер Звезде Владан Милојевић.

"Чињеница је да су играчи правили грешке које не смеју. Интензитет игре у нашем првенству и у Лиги шампиона су неспојиве ствари. Анализирали смо, да будемо много мудрији. Ниједан играч није желео да прави грешке, ту где је правио, морамо да их смањимо."

Шеф стручног штаба српског шампиона истакао је да ривал игра јак пресинг, описао је као "француску екипу са немачким стилом" и открио да није гледао утакмицу од пре две године када је Монако славио 4:1.

Нагласио је да ће тиму много недостајати повређени Омри Глазер, Вања Дркушић, као и Мирко Иванић и Огњен Мимовић.

"Повредили су се са репрезентацијама. Посебно за Глазера је тешко, доста је одсуствовао, пробали смо да га излечимо. Са повратка из репрезентације вратио се са повредом. Дркушић није прошао припремни период. Пуно утакмица, причамо и о Лиги нација... Играчи не могу да издрже тај ритам, долази до повреда, а улог је свуда велики, нема више пријатељских утакмица", поручио је Милојевић и додао да је увек следећа утакмица најважнија и да има времена до дуела са Барселоном 6. новембра у Београду.

Адолф Хитер, његов колега који води "кнежеве", свестан је тежине овог изазова.

"Тешко је поредити овај тим са загребачким Динамом, на пример. Сматрам да су квалитетнији, имају веома занимљиве играче попут Силаса, који је неколико сезона играо у Штутгарту или младог Максимовића, који је из њихове школе и већ игра на веома високом нивоу", рекао је Хитер на конференцији за медије.

Тренер Монака је додао да екипа мора да буде опрезна, пошто Звезда долази са жељом да победом остане у игри за пролазак групне фазе.

"Одиграли су веома добро прво полувреме против Интера и добро против Бенфике, мораћемо да будемо опрезни јер су добра екипа. У Лиги шампиона морамо да играмо на високом нивоу, чека нас тешка утакмица, али наш циљ ће бити победа у овом кључном мечу."

Поручио да је задовољан како је тим стартовао, пошто је Монако непоражен после 10 утакмица у свим такмичењима.

"Добро смо почели сезону. Задовољан сам јер још нисмо поражени, било је слично и прошле сезоне кад нисмо изгубили 11 од првих 12 утакмица. Велику пажњу посветили смо дефанзиви. Примамо мало голова, за разлику од претходне такмичарске године. Морамо више да радимо на унапређењу офанзивне игре. Видело се против Лила да имамо проблем у нападу", изјавио је Хитер.

После окршаја са Монаком, Звезду до краја групне фазе очекују мечеви против Барселоне, Милана, Штутгарта, ПСВ-а и Јанг Бојса.