Мијатовић, Љајић и Лазовић започели реформе: Нисмо дошли да обећавамо, дуг је око 60 милиона евра

Фудбалски клуб Партизан добио је привремене органе управе, у којој се налазе Предраг Мијатовић, Расим Љајић и Данко Лазовић. Нови челници црно-белих изјавили су да је велики посао пред њима, али да нису имали дилему о доласку у тим из Хумске

Велика реформа одвија се у ФК Партизан, који је добио нову управу, још увек привремену.

"Свесни смо шта нас чека и колико ћемо напора уложити да створимо нешто ново. Нисмо дошли да обећавамо, већ да радимо", изјавио је члан привременог органа фудбалског клуба Партизан Предраг Мијатовић.

Расим Љајић изабран је на Скупштини клуба за председника привременог органа Партизана.

Предраг Мијатовић и Данко Лазовић су изабрани за чланове привременог органа, који ће у наредном периоду руководити клубом.

"Ухватићемо се у коштац са свим проблемима, познато вам је који су то проблеми. Много тога треба започети и урадити. Биће нам потребно много времена. Ја бих најсрећнији био да имам чаробни штапић и да се реши све што пожелимо реши. Нажалост, ситуација није таква, ово је реална ситуација код нас. Пре него што кренемо да радимо нешто, треба да сагледамо реално стање. Ми смо већ добили неке информације и погледали их на брзину, видели смо чудне ствари и решаваћемо их, требаће нам позитивна енергија, која се црпи од наших навијача", рекао је Мијатовић на конференцији за медије.

Он је истакао да је лако бити партизановац када се освајају титуле.

"Узбуђен сам, не бих рекао да имам трему, али после тридесет и нешто година сам овде, знамо се сви, али сам позитивно узбуђен, са јасном идејом шта хоћемо да радимо. Али опет тражим време, било би добро да може преко ноћи, али не може. Апелујем и на медије да нам помогну, да шаљемо позитивну енергију. Ми још не можемо да означимо приоритете, треба да видимо где су. За то ће нам требати времена. Ми смо имали утакмицу из негативног резултата у позитивно, то је оно што желимо сви и у резултатском и пословном смислу", изјавио је некадашњи играч Партизана.

"Спортски сектор припада Данку Лазовићу и мени, али ми смо ти који доносе одлуке. То ће вероватно бити и непопуларне одлуке, али нећу никога да плашим. Да све иде како треба, ми не би били овде. Ајде да сви смогнемо снаге, да Партизан крене новим путем, са новом енергијом, да сви људи који нас воле буду уз нас. То нам баш треба. Сви који су долазили на стадион да звижде, нека то претворе у аплауз, Данко и ја знамо колико је то битно", додао је Мијатовић.

Лазовић је истакао да није имао дилему око доласка у Партизан.

"Ниједног момента нисам имао дилему. Партизановац је најлакше бити сада. Иако је ситуација најтежа сада, али ја сам дете овог клуба. Био сам ту када сам имао 13 година", рекао је Лазовић на конференцији за медије.

Некадашњи фудбалер црно-белих додао је да су проблеми тешки, али не и нерешиви.

"Проблеми су тешки, надам се и нерешиви, причаћемо са свима у нади да ће Партизан да буде оно што је био. Партизан је увек правио играче и зарађивао новац, надам се да ће то срећно време да се врати уз помоћ навијача и свих људи у нашем клубу. Нисам имао дилему, али мораћемо да дефинишемо проблеме који су набацани и нагомилани. Све ће бити у интересу Партизана", додао је Лазовић.

"Према Партизану се односило недомаћински. Док сам ја овде, инсистираћу да се ово никада више не деси. Ја не могу да дам одговор да ћемо у јануару да будемо јачи. Не знамо како ће бити сутра ујутру. Између 55 и 60 милиона је дуг. Како и кога да доведемо. И шта ћемо још наћи. Потребно нам је време да установимо проблеме и да помогнемо Партизану да опстане. Јер је угрожен на данашњи дан", рекао је Лазовић.

Он је истакао да ће привремени орган доносити разумне одлуке у интересу Партизана.

"Требало би да се установи стање, ми ћемо живети са тим информацијама. Дајте нам мало времена. Доносићемо разумне одлуке у интересу Партизана. Омладинска школа је најбитнија, али нећемо заборавити да је сезона у току, да имамо први тим који има своје амбиције, све је набацано у лошем тренутку. Причамо са свима у клубу, нећемо доносити радикалне одлуке, јер нису у интересу Партизана, али брзо ћемо наћи решење", навео је Лазовић.