Спорт

Звезда доживела "петарду" - Монако уделио нови шамар српском шампиону

Фудбалери Црвене звезде доживели су још један убедљив пораз у Лиги шампиона ове сезоне, и уписали укупно 12. узастопни пораз на гостовањима у елитном такмичењу
Звезда доживела "петарду" - Монако уделио нови шамар српском шампиону© Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Фудбалери Црвене звезде поражени су вечерас на гостовању Монаку резултатом 5:1 у утакмици трећег кола Лиге шампиона. Црвено-бели су и даље без бодова, док Монако има седам и близу је проласка даље.

Монако је повео у 20. минуту голом Такумија Минамина, након неуспеле офсајд замке и грешке Силаса, а само седам минута касније изједначио је Шериф Ндиаје из пенала, који је сам и изнудио.

Нову предност домаћину донео је швајцарски репрезентативац Брел Емболо поготком у 45+4. минуту.

Трећи погодак за Монако фантастичним ударцем са више од 30 метара постигао је Вилфрид Синго у 54. минуту. Емболо је само два минута касније постигао још један гол, али га је ВАР поништио због играња руком. Ипак, није се дуго чекало на четврти, а после серије грешака Звездиних играча поново је стрелац био Минамино у 70. минуту.

Владан Милојевић морао је да мења већ у петом минуту јер се повредио Бруно Дуарте, а унесто њега је ушао Далсио.
И ти није све, у финишу меча терен су због повреда напустили Ндиаје и Питер Олањинка.

У последњих десетак минута црвено-бели су играли са играчем мање, јер је претходно Милојевић извршио свих пет измена, па је као "логичан" след стигао и пети гол, а стрелац је био Магнес Аклијуш у 90+7. минуту.

Српски шампион у четвртом колу 6. новембра дочекује Барселону, док ће Монако дан касније гостовати Болоњи.

  • 22. окт 2024 • 20:43

    20:43

    Крај утакмице - Звезда је претрпела "петарду"

    Ово је 12. узастопни пораз на гостовањима у Лиги шампиона за црвено-беле.

  • 20:42

    90+6' - Монако постиже нови гол, 5:1!

    У последњим секундама меча, када се чекао последњи судијски звиждук, Аклијуш кажњава смушене играче Звезде и поставља резултат на коначних 5:1, лепо је погодио у даљи угао Илићевог гола.

  • 20:29

    Бројне повреде у Звезди

    Владан Милојевић је већ извршио свих пет измена, а Петер Олајинка више не може да настави меч. Међутим, нови проблем је и повреда Далсија, који је и ушао у игру уместо повређеног Дуартеа, па је питање како ће Звезда у последњих десетак минута завршити овај меч.

  • 20:16

    70' - Е сада је стварно 4:1!

    Нови погодак на мечу, други пут је стрелац Такуми Минамино! Као на малом фудбалу су се играчи Монака сада поигравали са дефанзивцима Звезде.

    Лука Илић је погрешио с додавањем, Аклијуш је био испред Елшника, потом је Спајић пао тамо где није требало, а Емболо оставља лопту за Јапанца који поставља резултат на 4:1!

  • 20:05

    Ипак не, поништен је гол!

    Доста среће за Звезду, одбила се лопта од Емболоове руке и остаје 3:1. Гол је био признат, играчи су већ били малтене на центру и чекали да се игра настави, али снимак је очито показао да је лопта ушла у гол након одбитка од руке Швајцарца.

    Практично у лакат га погађа лопта, а то по правилима свакако није дозвољено. Остаје 3:1.

  • 20:02

    56' - Катастрофа Звезде, Монако води 4:1!

    Нови гол у Монако, домаћи тим стиже до 4:1. Брил Емболо је други пут стрелац после центаршута са леве стране. Био је на правом месту у скоку, након чега су голман Илић сударио са Сеолом.

    Имао је овде Емболо доста среће, али још једном недовољно добро реакција црвено-белих у одбрани.

  • 20:00

    54' - Еврогол Сингоа, Монако води 3:1

    Фантастичан погодак штопера Монака - стрелац је Синго! Шутирао је са неких 30 метара, извео је феноменалан и разоран ударац, а Марко Илић је парадом само улепшао ову мајсторију!

    Монако сада има два гола предности!

  • 19:59

    53' - Монако прети и у наставку

    У првих седам-осам минута, домаћи имају доста простора. Још једном је Енрике остао сам на другој стативи, а Марко Илић успео да спаси црвено-беле трећег примљеног поготка. И претходно је имао још једну добру интервенцију, па је јасно да Звезда сада пролази кроз незгодан период.

  • 19:52

    Почело је друго полувреме!

    Звезда није добро завршила први део игре, да видимо могу ли у наставку до новог изједначења.

  • 19:35

    45+4' - Гол, Монако стиже до 2:1

    Брил Емболо је стрелац у последњем минуту надокнаде првог полувремена. Поново јефтино и из своје грешке играчи Звезде примају гол, Спајић и Ђига се нису добро снашли, а швајцарски нападач то кажњава да постигне гол у прави час по његов тим!

    Ту је уједно и крај првог полувремена!

image