Звезда доживела "петарду" - Монако уделио нови шамар српском шампиону

Фудбалери Црвене звезде доживели су још један убедљив пораз у Лиги шампиона ове сезоне, и уписали укупно 12. узастопни пораз на гостовањима у елитном такмичењу

Фудбалери Црвене звезде поражени су вечерас на гостовању Монаку резултатом 5:1 у утакмици трећег кола Лиге шампиона. Црвено-бели су и даље без бодова, док Монако има седам и близу је проласка даље.

Монако је повео у 20. минуту голом Такумија Минамина, након неуспеле офсајд замке и грешке Силаса, а само седам минута касније изједначио је Шериф Ндиаје из пенала, који је сам и изнудио.

Нову предност домаћину донео је швајцарски репрезентативац Брел Емболо поготком у 45+4. минуту.

Трећи погодак за Монако фантастичним ударцем са више од 30 метара постигао је Вилфрид Синго у 54. минуту. Емболо је само два минута касније постигао још један гол, али га је ВАР поништио због играња руком. Ипак, није се дуго чекало на четврти, а после серије грешака Звездиних играча поново је стрелац био Минамино у 70. минуту.

Владан Милојевић морао је да мења већ у петом минуту јер се повредио Бруно Дуарте, а унесто њега је ушао Далсио.
И ти није све, у финишу меча терен су због повреда напустили Ндиаје и Питер Олањинка.

У последњих десетак минута црвено-бели су играли са играчем мање, јер је претходно Милојевић извршио свих пет измена, па је као "логичан" след стигао и пети гол, а стрелац је био Магнес Аклијуш у 90+7. минуту.

Српски шампион у четвртом колу 6. новембра дочекује Барселону, док ће Монако дан касније гостовати Болоњи.

22. окт 2024 • 20:43

Крај утакмице - Звезда је претрпела "петарду"

Ово је 12. узастопни пораз на гостовањима у Лиги шампиона за црвено-беле.

90+6' - Монако постиже нови гол, 5:1!

У последњим секундама меча, када се чекао последњи судијски звиждук, Аклијуш кажњава смушене играче Звезде и поставља резултат на коначних 5:1, лепо је погодио у даљи угао Илићевог гола.

Бројне повреде у Звезди

Владан Милојевић је већ извршио свих пет измена, а Петер Олајинка више не може да настави меч. Међутим, нови проблем је и повреда Далсија, који је и ушао у игру уместо повређеног Дуартеа, па је питање како ће Звезда у последњих десетак минута завршити овај меч.

70' - Е сада је стварно 4:1!

Нови погодак на мечу, други пут је стрелац Такуми Минамино! Као на малом фудбалу су се играчи Монака сада поигравали са дефанзивцима Звезде.

Лука Илић је погрешио с додавањем, Аклијуш је био испред Елшника, потом је Спајић пао тамо где није требало, а Емболо оставља лопту за Јапанца који поставља резултат на 4:1!

Ипак не, поништен је гол!

Доста среће за Звезду, одбила се лопта од Емболоове руке и остаје 3:1. Гол је био признат, играчи су већ били малтене на центру и чекали да се игра настави, али снимак је очито показао да је лопта ушла у гол након одбитка од руке Швајцарца.

Практично у лакат га погађа лопта, а то по правилима свакако није дозвољено. Остаје 3:1.

56' - Катастрофа Звезде, Монако води 4:1!

Нови гол у Монако, домаћи тим стиже до 4:1. Брил Емболо је други пут стрелац после центаршута са леве стране. Био је на правом месту у скоку, након чега су голман Илић сударио са Сеолом.

Имао је овде Емболо доста среће, али још једном недовољно добро реакција црвено-белих у одбрани.

54' - Еврогол Сингоа, Монако води 3:1

Фантастичан погодак штопера Монака - стрелац је Синго! Шутирао је са неких 30 метара, извео је феноменалан и разоран ударац, а Марко Илић је парадом само улепшао ову мајсторију!

Монако сада има два гола предности!

53' - Монако прети и у наставку

У првих седам-осам минута, домаћи имају доста простора. Још једном је Енрике остао сам на другој стативи, а Марко Илић успео да спаси црвено-беле трећег примљеног поготка. И претходно је имао још једну добру интервенцију, па је јасно да Звезда сада пролази кроз незгодан период.

Почело је друго полувреме!

Звезда није добро завршила први део игре, да видимо могу ли у наставку до новог изједначења.

45+4' - Гол, Монако стиже до 2:1

Брил Емболо је стрелац у последњем минуту надокнаде првог полувремена. Поново јефтино и из своје грешке играчи Звезде примају гол, Спајић и Ђига се нису добро снашли, а швајцарски нападач то кажњава да постигне гол у прави час по његов тим!

Ту је уједно и крај првог полувремена!

Мање ритма сада

Доста више прекида и ситних фаулова, што наравно погодује Звезди. Био је Монако опаснији у ранијој фази првог полувремена, сада доста празног хода.

27' - Гол, Звезда стиже до 1:1!

Шериф Ендиај је био оборен у шеснаестерцу, а онда је нападач Звезде сам и извео пенал за црвено-беле, којим успева да матира Мајецког и изједначи резултат!

Звезда је брзо успела да одговори Монаку!

25' - Пенал за Звезду!

Жути картон за Керера који је оборио Ендијаеа!

20' - Гол, Монако води 1:0!

Провериће се ситуација, али Минамино је остао потпуно сам након одличне лопте у простор. Дефанзивци Звезде су мислили да је то сигурно офсајд, али чини се да је Силас остао превише позади и да је због тога бивши играч Ливерпула био у дозвољеној позицији. Лако је Минамино матирао Илића.

7' - Принудна измена, Дуарте повређен

Милојевић је принуђен да на терен пошаље Далсија уместо Дуартеа, који је доживео повреду мишића у једном трку па је већ морао да напусти игру.

6'- Олајинка прети!

Корнер још један за Звезду, Олајинка на првој стативи удара лопту главом, али Мајецки је добро постављен и хвата лопту без превише проблема.

4' - Много среће за Звезду

Бенсегир је остао сам на другој стативи после центаршута са десне стране. Био је забораљен, каснио је Силас, а Бенсегир са шест-седам метара шутира преко гола.

2' - Звезда прва до корнера

Већ у 2. минуту је Силас изборио корнер за Звезду. Извео га је Елшник одлично, али црвено-бели праве фаул у нападу.

Почела је утакмица!

На стадиону "Луј Други", навијачи Звезде су већ бучни, а остаје да видимо шта црвено-бели могу на терену.

Први напад имају фудбалери Монака.

Овако ће то изгледати на терену

Звездин тинејџер у стартној постави

Тренер Ззвезде Владан Милојевић уврстио је младог 17-годишњег Андрију Максимовића међу стартере за меч против Монака, док ће на голу бити Марко Илић уместо Омрија Глазера који је испао из тима због лоше форме.

Милојевић је одлучио и да Петер Олајинка игра левог бека уместо Милана Родића.

  • Монако: Мајецки, Вандерсон, Синго, Керер, Кајо Енрике, Закарија, Камара, Аклиуш, Минамино, Бен Сегир, Емболо.
  • Црвена звезда: Марко Илић, Сеол, Ђига, Спајић, Олајинка, Крунић, Елшник, Силас, Максимовић, Дуарте, Ндиаје.