Спорт

Селектор Марока: Уморни смо и исцрпљени, али желимо да победимо Хрватску

Валид Реграгуи не одустаје од још једног великог тријумфа на Мундијалу
Селектор Марока: Уморни смо и исцрпљени, али желимо да победимо ХрватскуGetty © Alex Pantling / Staff

Желимо победу, играчи разумеју да није исто бити трећи или четврти. Желимо да завршимо Мундијал на најбољи могући начин, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Марока Валид Реграгуи уочи утакмице за треће место против Хрватске.

"Очекује нас важна утакмица, упркос разочарању после пораза од Француске. Надали смо се финалу. Даћемо све од себе, уморни смо, исцрпљени, психички и физички. Размишљам како да саставим тим, али наступићемо чистог срца и чисте главе", рекао је Реграгуи на конференцији за медије у Дохи.

Он је изнео низ комплимената на рачун Хрватске.

"Имам велико поштовање за ту земљу, репрезентацију, имају само четири милиона становника, погледајте колико су талентовани, погледајте њихово заједништво. Имају одличан клупски фудбал, одличан ментални склоп, играју у најбољим клубовима. Модрић је невероватан, он има 37 година, један је од најбољих играча на Светском првенству и сигуран сам да жели у стилу да заврши такмичење."

Реграгуи је истакао да његовим играчима није потребна додатна мотивација.

"Свака утакмица и сваки тренутак је важан. Наш циљ је освојити бронзу, ићи ћемо до краја својих снага. Хрватска зна да је Мароко вредан поштовања", закључио је селектор прве афричке репрезентације која је стигла до четири најбоље екипе на Мундијалу.

Утакмица између Марока и Хрватске игра се у суботу од 16.00 сати на стадиону "Ел Калифа" у Дохи.

image
VV inauguration
banner