Спорт

Скалони: Утакмица за сва времена, знамо снаге Француске

Селектор фудбалске репрезентације Аргентине Лионел Скалони, признао је да је меч са Француском у финалу Светског првенства, утакмица за сва времена. Аргентина се са "триколорима" састаје у недељу, у најважнијој фудбалској утакмици на свету
Скалони: Утакмица за сва времена, знамо снаге ФранцускеGetty © Mohamed Farag

Селектор Аргентине био је јасан у томе да ће меч са Франуском, бити највећи како у његовој, тако и у каријери његових изабраника.

Светски медији подсећају да Аргентина има Лионела Месија, а Французи Килијана Мбапеа.

"Ово је тимски рад, ниједан играч не може сам. Није, дакле, само реч о Мбапеу, много је врхунских играча у Француској. Мбапе је млад, напредоваће још, његове границе су високо, али он је један од оних који могу да нам направе проблем", рекао је Скалони на конференцији за новинаре у Дохи.

Он је признао да има шансу да са селекцијом Аргентине уђе у историју.

"Ја сам у позицији о којој сања сваки Аргентинац. Поносан сам и захвалан на томе. Ово је велики тренутак за мене, за овај тим, али најважнији је пут који нам фудбал отвори. Искуство и моменти који трају заувек. Надам се да ће бити срећни, а ово јесте утакмица за сва времена", додао је селектор Аргентине.

Скалони је истакао да има план за селекцију Француске и да зна снагу и квалитете противника.

"План игре је јасан, знамо како да их угрозимо, а знамо њихове снаге. Француска је тежак ривал за процену, јер је то тим који може да се брани, може да игра са лоптом, може и да буде невероватно брза у контранападима. Овакве утакмице се играју из минута у минут, сваки тренутак је важан", закључио је Скалони.

Меч између Аргентине и Француске биће одигран у недељу од 16 сати.

image
VV inauguration
banner