Спорт

Лоше вести о Пелеу - у тешком је стању, ћерка се огласила и забринула свет

Едсон Арантес до Насименто Пеле има нових, озбиљних здравствених проблема
Лоше вести о Пелеу - у тешком је стању, ћерка се огласила и забринула светGetty © Robert Cianflone / Staff

Лоше вести из Бразила поново се тичу једног од највећих фудбалера свих времена. Легендарни Пеле има нове здравствене проблеме, а нове информације не наслућују добро.

Троструки првак света са селекцијом Бразила налази се у тешком здравственом стању у болници "Алберт Ајнштајн" у Сао Паолу.

Пеле се већ две године бори са раком дебелог црева. Након недавних вести о његовом погоршању стања које је породица демантовала, овог пута чини се да је ситуација још лошија. Поводом њеног погоршања, огласили су се и Пелеови лекари.

"Након што је примљен 29. новембра због хемотерапије, лечења рака дебелог црева и респираторних проблема, дошло је до погоршања онколошке болести и потребна је озбиљнија нега везана за бубрежне и срчане дисфункционалности", саопштено је.

Како наводе медији у Бразилу, у овом тренутку је највећи страх због могућег отказивања рада бубрега, а помиње се и срчани застој. Због ових вести се огласила и Пелеова ћерка Кели, која је све додатно забринула.

"Наш Божић код куће је отказан. Одлучили смо уз подршку доктора да из многих разлога останемо уз тату, уз сву негу која му је пружена у болници", навела је Кели. Пеле има 82 године, а током невероватне каријере, постао је једини човек са три титуле првака света - 1958, 1962. и 1970. године.

image