Михневич смењен са места селектора Пољске

Фудбалски савез Пољске (ПЗПН) саопштио је данас да неће да продужи уговор са досадашњим селектором Чеславом Михневичем после елиминације националног тима у осмини финала Светског првенства у Kатару

Пољска је у осмини финала Светског првенства елиминисана од селекције Француске резултатом 3:1. Михневич има уговор са ПЗПН до краја године.

"После детаљне анализе свих информација, ПЗПН је одлучио да Михневичу не продужи уговор, који истиче на крају ове године", саопштено је из ПЗПН-а.

Председник ПЗПН-а Цезари Kулеша захвалио је Михневичу, који је преузео репрезентацију Пољске у јануару ове године после одласка Португалца Паула Соусе.

"Kао што знамо, Михневич је преузео тим у тешком тренутку. Упркос тим околностима, успео је да избори СП. Такође, задржао је са Пољском место у елитном рангу Лиге нација. Водио је репрезентацију до прве нокаут фазе СП први пут после 36 година. За то, Чеслав Михневич заслужује захвалност", рекао је Kулеша.

ПЗПН наводи да ће ускоро именовати новог селектора, који ће водити селекцију Пољске у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.