Богдановић се испромашивао, Леброн са 47 поена утишао Атланту

Српски кошаркаш био је део спектакла Леброна Џејмса, а можда су за Хоксе ствари могле да буду боље да Богдановић није промашио чак девет шутева за три поена

Кошаркаши Атланте уписали су пораз на домаћем терену на крају 2022. године од Лос Анђелес Лејкерса, а Хоксима није помогла ни солидна партија Богдана Богдановића.

А како и би, када је Леброн Џејмс имао свој спектакл у тиму Лејкерса, завршивши меч са невероватних 47 поена, водивши госте до победе 130:121.

Џејмс је био феноменалан и на прагу "трипл-дабла", пошто је имао и 10 скокова и девет асистенција, а током вечери је шутирао 18/27 из игре. Само га је Томас Брајант пратио са 19 поена и 17 скокова, али и то је Лејкерсима било довољно да славе на Истоку.

Богдановић није био стартер у тиму Атланте, али за 34 минута на паркету јесте имао 17 поена, четири скока и три асистенције. Могла је ово да буде далеко боља његова партија да је иоле боље шутирао за три поена - "мршаве" три тројке из чак 12 покушаја.

Треј Јанг је предводио Атланту са 29 поена, а Дежонте Мареј је додао 20. Уз Богдановићевих 17, и Онијека Оконгву је допринео истим учинком, а Џејлен Џонсон је додао 15. Све то било је мало за Леброна...

Атланта тако годину завршава на деветом месту Истока са скором 17-19, док су Лејкерси тек 13. на Западу, са учинком 15-21.