Спорт

Артета: Имали смо скандалозно суђење на мечу са Њукаслом

Менаџер Арсенала Микел Артета изјавио је да је лондонски клуб оштећен на мечу 19. кола Премијер лиге против Њукасла, преносе британски медији
Артета: Имали смо скандалозно суђење на мечу са ЊукасломGetty © Justin Setterfield / Staff

Арсенал и Њукасл су синоћ одиграли без голова, а "тобџије" се налазе на првом месту на табели Премијер лиге са осам бодова предности у односу на Манчестер сити.

"Изузетно сам поносан на своје момке. Доминирали смо и контролисали сва дешавања на терену. Недостајала нам је једино та искра у завршној трећини. Имали смо толико ситуација да постигнемо гол. А била су и та два пенала за нас. Судије су донеле две скандалозне одлуке да не досуде пенале за Арсенал. Мислим да су у оба случаја постојали услови за најстрожу казну", рекао је Артета.

Он тврди да је судија морао да свира пенал, пошто је Габријел оборен у шеснаестерцу Њукасла. Артета наводи да је други пут пенал за Арсенал морао да буде досуђен у финишу утакмице када је један фудбалер Њукасла играо руком у свом шеснаестерцу.

"За мене је ситуација једноставна. Говорим о ономе што сам јасно видео. Требало је добијемо два пенала. Али свакако сам поносан на посао који смо урадили. Мало нам је недостајало, штета због тога. Њукасл је желео да игра тако како је играо. Међутим, нисам видео да су имали такву поставку против неког другог противника. Сачували смо мрежу, то је добар учинак. Идемо даље, желели смо победу, нисмо успели, шта је ту је...".

Шпанац је истакао да би волео да се лондонски клуб појача у зимском прелазном року.

"Истина је да немамо много опција у нападу. Да ли ћемо да будемо активни на тржишту? Увек покушавамо да унапредимо тим, за нас је сваки прелазни рок важан", рекао је Артета.

Арсенал ће у наредном колу Премијер лиге гостовати Тотенхему.