Спорт

Све је спремно за спектакл на Златибору – Јелена Јанићијевић боксује за европску круну

Српска боксерка Јелена Јанићијевић и Немица Сара Вајдман најавиле су бескомпромисну борбу у мечу за новог женског шампиона Европе у полувелтер категорији до 63 килограма

На Златибору је одржано званично мерење уочи мечева боксера и боксерки у оквиру "Златиборске бокс вечери".

Главни меч вечери за новог женског шампиона Европе у полувелтер категорији до 63 килограма биће борба између Јелене Јанићијевић и Саре Вајдман, Јелена Јанићијевић је боксовала седам профи сусрета, актуелна је шампионка "Старог континента" (ЕБУ европска титула) и тренутно је четврта на свету.

"У првом профи бокс мечу пред домаћом публиком Јелену очекују судар са Саром Вајдман, а шампионски појас донеће и улазак на званичну ранг листу изазивача шампионке света у профи боксу Иркиње Кети Тејлор", наводи се у саопштењу Боксерског савеза Србије.

Меч ће бити одржан у четвртак од 18 сати у хали Туристичко рекреативног комплекса Златибор.У уводним борбама "Златиборске бокс вечери" учествоваће финалисти Златне рукавице 2022, али овај пут у професионалном боксу.

У полувелтер категорији бориће се Кубанац Антонио Бисет и Србин Игор Рогић. У лакотешкој категорији састаће се српски боксери Алекса Марковић и Јосиф Бијелић, а у полусредњој Ненад Јовановић и Владимир Губаш. Такође у полусредњој категорији, али у женској категорији бориће се Николина Гајић и Александра Рапајић.

"Златиборско бокс вече" организују Балкан Боксинг, БСС уз покровитељство Туристичке организације Златибор, Општине Чајетина и Министарства спорта.