Спорт

Играо за Француску, али више неће да чека - постаје репрезентативац Алжира

Хусем Ауар је изгледа донео одлуку о промени националног тима који ће убудуће представљати
Играо за Француску, али више неће да чека - постаје репрезентативац АлжираGetty © Pool / Pool

Француска остаје без једног потенцијалног репрезентативца. Фудбалер Лиона Хусем Ауар одлучио је да након једног уписаног наступа за "галске петлове" ипак промени национални тим.

Овај везиста ће убудуће наступати за репрезентацију Алжира, пошто више нема намеру да чека на шансу у селекцији Француске.

Ауар је до сада одиграо један меч за Французе и то у пријатељској утакмици, па услед правила ФИФА, он неће имати проблем да постане репрезентативац Алжира.

Овај 24-годишњак је рођен у Лиону, али има алжирске корене. Његов деби у победи Француске 7:1 над Украјином остаће и његов последњи за ту селекцију, пошто је председник Фудбалског савеза Алжира Ђаид Зефизеф открио да је Ауар донео одлуку.

Према његовим речима, он је пристао да обуче дрес Алжира, а наводно Зефизеф преговара са још неколико играча који имају алжирске корене и право наступа за ту земљу. Алжир ће у марту и септембру играти квалификације за Куп афричких нација, који се одржава почетком 2024. године, па није искључено да се Ауар прикључи том националном тиму.

image