Нестварни Дончић наставио трипл-дабл трку са Јокићем

Феноменални Лука Дончић наставио са изузетним партијама и, како ствари стоје, биће озбиљан ривал Николи Јокићу за МВП признање

Кошаркаши Далас маверикса су на крилима Луке Дончића надиграли Њу Орлеанс пеликансе резултатом 127:117 уз још један трипл-дабл словеначког суперстара.

Дончић је на паркету провео скоро 40 минута и за то време постигао 34 поена, уз по 10 скокова и асистенција. Лука је из игре шутирао 10/23, погодио три тројке из шест покушаја, али и имао седам изгубљених лопти.

Ово му је био девети трипл-дабл у сезони, чиме се на првом месту ранг-листе изједначио са Николом Јокићем.

"Нисам био свестан да сам постигао трипл-дабл, али ево, све се види на семафору", рекао је Дончић после утакмице.

Маверикси су сјајно отворили утакмицу, добром одбраном учинили да "пеликани" за три поена шутирају 0/9 у првих 12 минута и већ тада имали двоцифрену предност.

Средином друге деонице било је максималних +23, домаћин је рутински привео меч крају, а гости из Њу Орлеанса успели само да ублаже пораз.

Луку је пратио Вуд са 28 поена, Хардавеј је додао 18, Харди 15, а Динвиди 12.

На другој страни, најефикаснији био Валанчунас са 25 поена и 10 ухваћених лопти. Маршал је додао поен мање, Џонс 16 поена, Алварадо 14, а Луис 12.

Далас је у одличној форми и сада заузима четврту позицију на табели Западне конференције са скором 23-17. Њу Орлеанс је место изнад са једним тријумфом више и једним поразом мање.

У осталим утакмицама НБА лиге одиграним у ноћи између суботе и недеље Бостон је био бољи од Сан Антонија 121:116, Чикаго је на домаћем терену савладао "џезере" из Јуте 126:118, док је Орландо искористио неиграње највећих звезда Голден Стејта – 115:101.

У последњем окршају Лос Анђелес лејкерсима припао је кошгетерски обрачун са Сакраментом, резултатом 136:134.