Крај једне ере? "Чоло" је одлучио - напушта Атлетико Мадрид после 12 година

Дијего Симеоне је наводно већ донео одлуку да заврши свој мандат на клупи "јорганџија"

Тренер фудбалера Атлетика Аргентинац Дијего Симеоне одлучио је да на крају сезоне напусти мадридски клуб, објављено је у шпанској емисији "Ел Ћирингито".

Симеоне (52) је Атлетико Мадрид преузео 2011. године, а са "јорганџијама" је освојио две титуле првака Шпаније, Куп краља, Суперкуп Шпаније, две Лиге Европе и два европска Суперкупа.

Атлетико је под вођством Симеонеа два пута поражен у финалу Лиге шампиона од градског ривала Реала - 2014. и 2016. године. Сада шпански медији наводе да је "Чоло" одлучио да се повуче у јуну ове године, након недавног пораза од Барселоне (0:1) у 16. колу Ла Лиге.

"Јорганџије" ове сезоне бележе нешто слабије резултате у свим такмичењима. Атлетико је освојио последње место у грпној фази Лиге шампиона у групи са Портом, Леверкузеном и Клуб Брижом, док се у Примери налазе на 5. месту са 14 бодова мање од првопласиране Барселоне.

Симеоне је пре Атлетика водио Расинг, Катанију, Сан Лоренцо, Ривер Плату и Естудијантес. Остаје да се види хоће ли Аргентинац заиста окончати једну еру у Мадриду или ће се до лета предомислити.