Спорт

Кампацо се огласио: Остајем у Црвеној звезди, идемо заједно у нове победе!

Аргентинац је одлучио да се јави на друштвеним мрежама и пошаље јасну поруку
Кампацо се огласио: Остајем у Црвеној звезди, идемо заједно у нове победе!© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаш Црвене звезде Аргентинац Факундо Кампацо саопштио је у уторак да нема намеру да напусти редове српског и регионалног шампиона.

"Остајем у Црвеној звезди! Остајем у клубу, са саиграчима, са нашим навијачима и у овом граду. Идемо заједно у нове победе. Напред Црвена звезда!", написао је Кампацо на свом Твитер налогу.

Кампацо је 19. децембра потписао уговор са црвено-белима до јуна 2024. године. Он је играо за Црвену звезду у регионалној АБА лиги. Међутим, аргентински кошаркаш не може да игра за Звезду у Евролиги до 28. фебруара.

Евролига је пре неколико дана казнила Црвену звезду због кршења правила о "финансијској стабилности и фер-плеју", због чега београдски клуб неће моћи да региструје нове играче до краја наредног месеца.

У томе се Кампацо највише нашао погођеним, пошто не може да наступа у најјачем европском такмичењу.

И Црвена звезда је саопштила да ће Кампацо остати у редовима српског и регионалног шампиона, иако је аргентински играч добио бројне понуде да промени средину.

"Кампацо остаје у клубу, чиме је показао огромну лојалност према Црвеној звезди и поред огромног броја понуда евролигашких клубова, које је добио у претходних шест дана. Кампацо је овим гестом показао да је не само врхунски кошаркаш, већ још бољи човек који је могао да бира где жели да иде, али је одлучио да остане члан нашег клуба", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Црвена звезда је поновила да је казна Евролиге неоправдано висока и штетна за играча.

"Црвена звезда наставља своју борбу да омогући Кампацу да заигра на утакмицама Евролиге пре изречене казне такозваног 'финансијског панела', јер ту казну сматрамо неоправдано високом, и штетном за играча, Црвену звезду па и саму Евролигу. Позивамо све Звездаше да наставе да пуне халу 'Александар Николић' и пружају подршку овом тиму у коме ће се ускоро (не само на утакмицама АБА лиге) наћи и Кампацо", закључује се у саопштењу.

image