Спорт

Арсенал поново жели Влаховића, овога пута као "утешну награду" уместо Мудрика

Како преносе италијански и британски медији, српски нападач Душан Влаховић налази се на радару Арсенала, који жели да га доведе у јануарском прелазном року, пошто није успео да уговори трансфер за украјинског фудбалера Михајла Мудрика
Арсенал поново жели Влаховића, овога пута као "утешну награду" уместо МудрикаGetty © Marco Luzzani

Услед невероватних околности, Арсенал је остао без већ виђеног "тобџије" Михајла Мудрика.

Украјински фудбалер у последњем тренутку појачао је редове Челсија, Арсеналовог градског ривала, у трансферу вредном 100 милиона евра.

Британски и италијански медији наводе да се Арсенал окренуо алтернативним појачањима у нападу.

Први "пик" тима који са клупе предводи Микел Артета је Душан Влаховић.

Арсенал се већ раније интересовао за Влаховића, који је у међувремену одлучио да појача Јувентус.

"Влаховић је члан Јувентуса, осим ако не стигне понуда која би могла све да промени. Арсенал, који је изгубио Мудрика, тражи појачање у нападу. У Торину су спремни да причају о трансферу, али да би се Јувентус одрекао Влаховића потребно је да неки други клуб плати обештећење од најмање 100 милиона евра. У супротном Влаховић ће остати у Јувентусу најмање до јуна", истиче се у тексту "Калчомерката".

Поред Влаховића, помиње се и двојац Барселоне - Рафиња и Феран Торес.

Обојица не успевају да се нађу пречесто у стартних 11 у Ћавијевој тактичкој замисли, па не би било нереално да промене средину.

Упркос томе што је већ дуже време без повређеног Жезуса, као и чињенице да су остали без планираног Мудрика, Арсенал успева да одржи прво место на табели Премијер лиге, а у последњем колу савладали су Тотенхем са 2:0.

image