Мари олакшао пут Ђоковићу - пет сати драме и спашена меч лопта против Беретинија

Британац је остварио највећу победу на гренд слемовима откако је оперисао кук

Прошле су четири године откако је Енди Мари доживео пораз на Аустралијан опену, након чега је изјавио да је могуће да је то његов последњи меч у каријери. Некадашњи светски број један је од тада прошао операцију, убацивање металног кука и далеко више падова него успона.

Ипак, четири године касније, успео је да оствари највећи гренд слем тријумф откако је оперисао кук, пошто је у првом колу Аустралијан опена елиминисао 13. носиоца Матеа Беретинија у мечу који је трајао скоро пет сати.

Мари је савладао финалисту Вимблдона из 2021. године резултатом 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6, и то након што је успео и да спаси меч лопту. На крају, после много преокрета и четири сата и 49 минута игре, елиминисао је фаворизованог Италијана и тако "склонио" Беретинија из четвртине жреба у којој се налази и Новак Ђоковић.

Британац је феноменално отворио меч, али је у свом уобичајеном стилу дозволио Италијану да се не само у потпуности врати у меч, већ и да буде на поен од победе. Ипак, издржао је и подсетио на своје најбоље дане, па ће у другом колу играти против Танасија Кокинакиса или Фабија Фоњинија (меч прекинут при вођству Аустралијанца 2:0 у сетовима).