Спорт

Мари је неуништив - историјским "маратоном" срушио Кокинакиса у четири ујутро

Британац је у мечу дугом пет сати и 45 минута успео да се са ивице понора врати и забележи још једну невероватну победу на овогодишњем Аустралијан опену
Мари је неуништив - историјским "маратоном" срушио Кокинакиса у четири ујутроGetty © Clive Brunskill / Staff

Невероватан је Енди Мари! Прошле су четири године откако је мислио да због повреде кука више никада неће играти тенис, када је доживео пораз на Аустралијан опену 2019. године. Али после изнурујуће победе у првом колу против Матеа Беретинија дуге четири сата и 49 минута, сада је Британац надмашио и то.

Пласирао се у треће коло турнира у Мелбурну пошто је након великог преокрета савладао домаћег тенисера Танасија Кокинакиса 3:2 (3:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5) у мечу који је претио да сруши рекорд Новака Ђоковића и Рафаела Надала из финала Аустралијан опена 2012. године.

Мари је Кокинакиса успео да савлада након пет сат и 45 минута игре, што је за само осам минута било краће од до сада најдужег меча у историји првог гренд слема у сезони. Британац, који већ годинама игра са металним куком након операције коју је прегурао, успео је да направи велики преокрет и врати се са ивице понора против надахнутог Аустралијанца.

Кокинакис је практично имао меч "у џепу". Водио је 2:0 у сетовима, а онда је у трећем сету повео 2:0 и имао свој сервис гем. Ипак, после невероватног поена у ком је Мари враћао и "немогуће", успео је да се брејком врати у меч и од тада је "миц по миц" прилазио још једној маратонској победи у Мелбурну која је забележена у тачно 4.06 изјутра по локалном времену.

Кокинакису није помогло ни што је испалио 37 ас удараца, ни што је направио чак пет брејкова. Мари је увек изнова успевао да својом жилавошћу стигне до преокрета. Сада га у трећем колу очекује 24. носилац Роберто Баутиста Агут из Шпаније.

Уколико Мари и у том мечу успе да тријумфује, уследиће меч против једног од двојице Американаца који су изненадили својим победама - Томија Пола или Џенсона Бруксбија. Да ли је овај Маријев повратак у Мелбурн на путу да постане нарочито посебан?

image