Спорт

Ђерона: Морамо да дамо 100 одсто у наредне две утакмице

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона рекао је данас да ће екипа дати све од себе у преостале две утакмице на Светском првенству у Kатовицама
Ђерона: Морамо да дамо 100 одсто у наредне две утакмице© RSS

Рукометаши Србије изгубили су синоћ од Норвешке 31:28 у првој утакмици друге фазе такмичења на Светском првенству.

"До три ујутру смо гледали видео са утакмице против Норвешке, анализирали смо грешке, посебно друго полувреме када су грешке у нападу повлачиле грешке у одбрани", рекао је Ђерона.

Србија ће сутра од 15.30 сати играти против Аргентине.

"После подне ћемо представити играчима приказ њихових грешака, како би могли да науче из онога што се десило од 36. минута па на даље. Такође, јако је важно опоравити играче јер нас већ сутра очекује дуел са Аргентином, а ми морамо да дамо 100 одсто у наредне две утакмице. Сваки гол је битан и докле год постоје теоријске шансе, имамо чему да се надамо, али и обавезу да завршимо првенство на најбољи могући начин".

У утакмици са Норвешком леви бек Марко Милосављевић у једном тренутку нашао се на позицији левог крила.

"Овде сам да дам све од себе шта год играо и колико год играо. Трудим се да се прилагодим свакој позицији на којој се налазим. Сада сам ја био у тој улози да сам са бека прешао на крило, раније је то био случај са Алексом Kолаковићем. На нама је да одговоримо захтевима и пружимо допринос екипи. Атмосфера између играча и стручног штаба је увек на месту, трудимо се да се заједно издигнемо из ове ситуације", закључио је Милосављевић.

Прво место на табели имају Норвешка и Немачка са по шест бодова. Холандија је трећа са четири, док је Србија четврта са два бода. Kатар и Аргентина нису освојили ниједан бод. Пласман у четвртфинале избориће две најбоље пласиране селекције из сваке групе.

image