Спорт

Мари: Доктор ми рекао да више нећу играти тенис, разбио сам тај мит ових дана

Британац је још пре шест година, када је био на свом врхунцу, од доктора чуо да више неће моћи да се бави тенисом. На Аустралијан опену је у три меча на терену провео чак 14 сати, померивши границе своје издржљивости
Мари: Доктор ми рекао да више нећу играти тенис, разбио сам тај мит ових данаGetty © Clive Brunskill / Staff

Енди Мари је пет пута у својој пребогатој каријери стизао до финала Аустралијан опена и свих пет пута губио. Ипак, чини се да је ове године у Мелбурну постао љубимац навијача на посебан начин.

Некада најбољи тенисер света испао је већ у трећем колу турнира од Роберта Баутисте Агута, али публика је и овог пута била на његовој страни, након великих борби са тешким повредама кука.

Мари је својевремено морао да оде на операцију, када му је убачен метални кук. Годинама се мучио да се врати на висок ниво, а сада у 36. години је успео да помери нове границе.

Након четири сата и 49 минута је у првом колу победио фаворизованог Матеа Беретинија, док је у другом после пет сати и 45 минута савладао домаћег играча Танасија Кокинакиса. У трећем колу је изгубио, али и тај меч је дуго трајао. Мари је у Мелбурну током три меча на терену провео тачно 14 сати и три минута. Зато је све то искористио да исприча шта му се недавно догодило, управо у Мелбурну.

"Пре два дана сам случајно налетео на доктора који ми је 2017. године рекао 'добра вест је да твој проблем са куком може да буде решен, али је лоша да нећеш моћи да играш професионални тенис'. Мислим да смо разбили тај мит у последњих пет дана. Лаку ноћ", написао је Енди Мари након пораза од Баутисте Агута.

Сада Британцу следи заслужени одмор, али иако је испао већ у трећем колу, Мари је доказао да у њему, упркос повредама и годинама, још увек има одличног тениса.

image