Зверев ослобођен оптужби да је тукао девојку: Правда је победила

Немачки тенисер је био под истрагом више од годину дана, а огласио се након што је добио добре вести

Александар Зверев саопштио је да је захвалан Асоцијацији тениских професионалаца (АТП), која је после истраге утврдила да нема довољно доказа да је славни тенисер физички и психички малтретирао бившу девојку Рускињу Олгу Шарипову.

Немачки тенисер био је суочен са озбиљним оптужбама да је био физички и психички насилан према својој некадашњјој девојци, али је АТП саопштила у уторак да неће предузети санкције против Зверева.

АТП је у октобру 2021. године покренула истрагу о наводима о физичком и психичком насиљу, које је Шарипова изнела у медијима.

"Од почетка сам говорио сам невин и порицао сам све бесмислене оптужбе против мене. Сарађивао сам у потпуности са АТП-ом и захвалан сам им што су истражили цео случај. Одлуку је донела трећа неутрална страна на основу свих доказа. Добио сам случај и пред судовима у Немачкој и Русији, драго ми је да је правда победила", истакао је Зверев.

Немачки тенисер се захвалио свима на подршци.

"Сада ћу коначно моћи потпуно да се фокусирам на оно што најбоље радим - да играм тенис. Хвала свим пријатељима и породици, који су били уз мене током овог тешког периода", закључио је Зверев, који се тренутно налази на 14. месту АТП листе.