Кошаркашице Србије срушиле и Француску

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Француске са 68:62 у мечу петог кола групе Б на Светском првенству у Сиднеју.

Иако меч није имао претерану резултатску важност, јер су обе селекције већ обезбедиле пласман у четвртфинале, изабранице Марине Маљковић одиграле су сјајан меч и оствариле тријумф значајан за самопоуздање.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Ивон Андерсон са 18 поена, док је Јована Ногић додала 17. У пораженој репрезентацији најбоља је била Алексија Шартеро са 16.

Кошаркашице Србије су одлично ушле у меч, у првој четвртини имале су вођство од 14 поена (24:10), али је противник успео до краја деонице да смањи на 24:17.

Францускиње су наставиле са добром игром и почетком друге четвртине, а захваљујући серији од 22:2 повеле су са 32:26.

Међутим, српске кошаркашице су прво полувреме привеле крају серијом 11:0 и на паузу отишле са предношћу 37:32.

Србија је одржавала вођство од пет до седам поена почетком треће четвртине, али је Француска у 27. минуту изједначила на 46:46.

Новом серијом, овога пута 7:0, Србија је у последњу четвртину ушла с вођством од 53:46.

Изабранице Марине Маљковић одржавале су и повећавале предносту почетком и средином последње четвртине. У једном тренутку, она је поново била двоцифрена (57:46).

Францускиње су пришле на минус пет (60:55) на четири минута пре краја меча, али је Србија успела да сачува предност и да заслужено стигне до победе.

Групну фазу, Србија завршава са три победе и два пораза.

Коначан пласман на табели биће познат после меча Аустралија – Јапан, након којег ће жреб одредити четвртфиналне парове турнира.

Репрезентације које су у групама А и Б заузеле прво и друго место биће у првом шеширу, док ће трећепласиране и четвртопласиране бити у другом.