Нови проблем за Реал - без голмана на Светско првенство и Лигу шампиона

Белгијанац би могао да пропусти први меч осмине финала Лиге шампиона, у којој Реал Мадрид брани трофеј освојен прошле сезоне

Голман Реала Тибо Куртоа могао би због повреде да пропусти први меч осмине финала Лиге шампиона са Ливерпулом, који ће бити одигран 21. фебруара у Енглеској, преносе шпански медији.

Куртоа се повредио уочи недељног меча 20. кола Ла Лиге против Мајорке (0:1). Уместо њега на голу је био Украјинац Андреј Лунин.

Шпански медији наводе да би голман Реала због повреде мишића требало да паузира између две и три недеље, што додатно компликује већ нелагодну ситуацију "краљевском клубу".

Куртоа ће због повреде морати да пропусти Светско клупско првенство на ком би Реал могао да одигра две утакмице у Мароку. Такође, неизвестан је и за први меч осмине финала Лиге шампиона против Ливерпула, који се за 15 дана игра на "Енфилду".

На све то, Реал Мадрид већ бележи слабе резултате у шпанској Примери, пошто за Барселоном заостају осам бодова, након недељног пораза од Мајорке. Белгијанац је члан Реала од 2018. године, а ове сезоне бранио је на 24 меча за Реал у свим такмичењима.