Спорт

Анчелоти пред ултиматумом, трофеј или отказ

Шеф стручног штаба Реала Карло Анчелоти мора да освоји Светско клупско првенство ако жели да и даље буде тренер фудбалера мадридског клуба, преносе шпански медији.
Анчелоти пред ултиматумом, трофеј или отказGetty © Denis Doyle

"Лос бланкоси" налазе се у резултатској кризи, пошто су у последњих пет мечева у домаћем првенству уписали тек две победе.

Реал се налази на другом месту на табели Ла Лиге, са осам бодова заостатка за Барселоном.

Шпански медији подсећају да је Реал поражен од Барселоне (1:3) у финалу Суперкупа Шпаније, а мадридски клуб био је на ивици елиминације из Купа краља пошто је успео да савлада Виљареал 3:2 иако је губио 2:0.

Реалу предстоје мечеви осмине финала Лиге шампиона против Ливерпула, као и дуели са Барселоном у полуфиналу Купа краља.

Шпански медији тврде да је руководство Реала упутило ултиматум Анчелотију да мора да освоји Светско клупско првенство, које се игра у Мароку.

"Краљевски клуб" ће у суботу у полуфиналу СП клубова играти против египатског Ал Ахлија. У другом полуфиналу састаће се Фламенго и Ал Хилал из Саудијске Арабије.

Реал ће бити ослабљен на мечу против Ал Хилала, пошто због повреде неће играти Тибо Куртоа, Едер Милитао, Лукас Васкез, Ферлан Менди и Карим Бензема.

"Челници Реала више немају поверења у Анчелотија после пораза од Барселоне у финалу Суперкупа Шпаније. Они не верују да италијански стручњак може да извуче тим из кризе, пошто је на последње три утакмице у Ла Лиги освојио четири бода", наводе шпански медији.

Италијански стручњак је наводно љут на челнике Реала зато што нису довели појачања у зимском прелазном року.

"Анчелоти је огорчен на руководство клуба, пошто је стално истицао да је последњих 11 утакмица одиграо са фудбалерима који су преморени и оптерећени повредама. Он је исистирао да му клуб доведе макар једног нападача, а на крају је испало да шест такмичења мора да игра са само 16 фудбалера", закључују шпански медији.

image
VV inauguration
banner