Спорт

„Невидљиви“ дресови Данске посвећени невидљивим жртвама у Катару

Бројни медији широм света извештавали су о нехуманим условима живота и рада радника који су градили стадионе у Катару.

Компанија спортске одеће „Хумел“, представила је дрес у којем ће на Светском првенству у Катару наступати фудбалери Данске.

Дрес је најспецифичнији по томе што се грб селекције, као и лого спонзора, једва виде, чиме су желели да пошаљу поруку о незадовољству у организацији овогодишњег Мундијала.

Бројни произвођачи спортске опреме, избацили су нове гарнитуре дресова за Светско првенство у Катару.

Доста полемике водило се око тога ко је више омануо, да ли „Пума“, „Адидас“ или „Најки“.

Ипак, дрес који ће привући доста пажње јесте онај у којем ће наступити селекција Данске, а који производи „Хумел“.

Наиме, ова компанија открила је како ће изгледати дрес у којем ће Данци играти на Мундијалу, а потом и објаснила какву поруку он носи.

„Дрес са собом носи поруку. Не желимо да будемо видљиви током турнира који је коштао живота хиљаде људи. Навијамо за дански тим у сваком тренутку, али то није исто што и навијати за Катар као домаћина турнира“, навео је дански произвођач на друштвеним мрежама.

Бројни медији широм света извештавали су о нехуманим условима живота и рада радника који су градили стадионе у Катару.

Британски „Гардијан“ је објавио да је, откако је Катар добио организацију Светског првенства, у тој земљи погинуло 6.500 радника, углавном миграната из Индије, Пакистана, Непала, Бангладеша и Шри Ланке.

За потребе светског првенства у фудбалу Катар је изградио седам стадиона, нови аеродром, метро и велики број саобраћајница.

image