Свитолина: Русима потпуно забранити учешће на ОИ 2024, то је једино исправно

Украјинска тенисерка не може да замисли да учествује на Олимпијским играма на којим би могли да се такмиче и спортисти из Русије и Белорусије

Наставља се притисак украјинских спортиста за наставак санкција против спортиста из Русије и Белорусије, због актуелног рата у Украјини.

Украјинска тенисерка Елина Свитолина изјавила је у среду да је потребна потпуна забрана учешћа руских и белоруских спортиста на Олимпијским играма у Паризу 2024. године, преноси "Асошиејтед прес".

"Веома погрешна порука би била послата свету ако Олимпијске игре остану при одлуци да се спортисти из Русије и Белорусије ставе под неутралну заставу. Мислим да то није исправна одлука. Бојкот би био једна од опција, јер очигледно је да оно што руска војска ради украјинском народу, Украјини, ужасна ствар. Не могу да замислим да идем на Олимпијске игре као да се у Украјини ништа не дешава", изјавила је Свитолина.

За сада је план Међународног олимпијског комитета да руски и белоруски спортисти могу да учествују у Паризу 2024. године, али искључиво под неутралном заставом.