Шамар за Денвер, "џаба" им Јокић - Србин опет бриљирао, Орландо ипак славио

Најкориснији играч НБА лиге одиграо је још једну одличну утакмицу, али осим Ерона Гордона, није имао довољну подршку остатка тима

Завршен је прелазни рок у НБА лиги, а одмах по његовом окончању, навијачи Денвер Нагетса добили су прилику да виде да њихов тим баш и није успео да се појача онако како су прижељкивали.

Упркос новој одличној партији Николе Јокића, тим из Колорада доживео је пораз на гостовању Орланду, 13. тиму Источне конференције - 104:115.

Меџик је славио након што су током највећег дела меча имали вођство, а Јокић и саиграчи никако нису успевали да оправдају улогу фаворита. Истина, Нагетси су били без Џамала Марија, Нашона Хајланда и новог појачања Томаса Брајанта, али су доживели неочекиван пораз, њихов тек 18. у сезони.

Јокић је завршио меч са 29 поена, 12 скокова и шест асистенција. Измакао му је нови "трипл-дабл", али је и у овом мечу уз Ерона Гордона био главна снага Нагетса. Иако је Гордон имао чак 37 поена на свом конту, овај феноменални двојац није имао подршку остатка тима - само је још Мајкл Портер јуниор успео да постигне двоцифрен број поена (тек 12).

Са друге стране, тимска игра Орланда резултирала је да чак седморица играча остваре двоцифрени број поена, а најбољи су били Вендел Картер јуниор са 19 и Кол Ентони и Бол Бол са по 17 поена.