Спорт

Одбојкашице Србије настављају поход на Светском првенству, Пољска и навијачи стоје на путу „плаве че

Женска сениорска рерпезентација Србије, актуелни светски првак, наставља поход ка новој светској титули и почиње другу фазу такмичења. „Плава чета“ од 20.30 игра против Пољске у првој утакмици новоформиране групе.

Србија је фантастично започела одбрану трона и у првих пет мечева забележила исто толико тријумфа – редом су падале Канада, Бугарска, Немачка, Казахстан и Сједињене Америчке Државе.

После пометње коју је направила Светска одбојкашка федерација (ФИВБ), наша екипа је пренела све бодове у наредну фазу коју почиње са челне позиције.

Први противник изабраницама Данијелеа Сантарелија јесте домаћин Пољска, у  Лођу.

Радује ме да смо оствариле свих пет победа, играле смо на високом ниову. Сада нас очекују тежи противници. Сигурно је да неће бити лако против Пољске, јер ћемо играти пред пуном халом у Лођу. Надам се да ћемо наставити низ победа", рекла је Бојана Миленковичћ.

Сара Лозо позива на опрез јер Пољакиње у последње време пружају сјајне партије.

У првој фази на смо изгубили само један бод. Концентрисани смо и спремни за наредне мечеве. Биће тешко против домаћина, јер се игра на њиховом терену. Пољска је напредовала од Лиге нација и игра феноменално. Даћемо све од себе да из овог меча изађемо као победници“, истакла је Сара Лозо.

Маја Алексић подсетила је да је наш национални тим из меча у меч подизао форму.

Даћемо свој максимум да остваримо циљ на овом Светском првенству. Имали смо довољно дана да се опоравимо и спремимо за меч против Пољске. Сигурно је да ће хала да буде пуна навијача. То нама неће да буде никаква препрека, већ додатни мотив. Ми волимо да играмо пред пуном халом, јер нам прија таква атмосфера. Даћемо свој максимум на овом мечу“, додала је Алексићева.

Наша селекција ће у среду играти против Доминиканске Републике, а затим следе дуели против Тајланда и Турске.

Пласман у четвртфинале СП избориће по четири репрезентације из обе групе.

У Ф групи ће још наступити САД, Канада и Немачка.

У Е групи осмине финала, у Ротердаму, играће Италија, Белгија, Холандија, Порторико, Кина, Јапан, Бразил и Аргентина.

Пласман у четвртфинале избориће по четири најбоље селекције из обе групе, а завршница ће бити играна у холандском Апелдорну.

image