Пешић: Држимо судбину у својим рукама, желимо победу у Грчкој

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић, верује да ће наш национални тим победом против Грчке изборити пласман на Светско првенство

Србија ће у петак у Атини гостовати селекцији Грчке, а три дана касније "орлови" дочекују Велику Британију у Београду.

"Очекује нас изузетно тешка утакмица. Грци дуго времена играју заједно. Држимо судбину у својим рукама, јер немамо времена да превише анализирамо противника. Желимо да победом у Грчкој изборимо пласман на СП", изјавио је Пешић на конференцији за новинаре.

Пешић ће за меч са Грчком моћи да рачуна на Николу Милутинова, Дејана Давидовца и Огњена Јарамаза, а за тим ће конкурисати и Дангубић, Јеремић, Ђуришић, Пецарски, Беслаћ, Раданов, Јовић, Милетић, Ристић, Јагодић-Куриџа, Симанић, Ускоковић и Шарановић.

Марко Јагодић-Куриџа је изјавио да ће национални тим дати све од себе да победом против Грчке обезбеди пласман на Светско првенство.

"Знамо да смо у доброј ситуацији пред овај последњи 'прозор'. Потребна нам је једна победа. Прво се припремамо за Грчку, даћемо максимум и пробати да завршимо посао", рекао је Јагодић-Куриџа на конференцији за новинаре у Београду.

Он је истакао да се увек радо одазива позиву селектора Србије.

"Увек је лепо доћи овде и бити са момцима са којима је добро дружење. Увек је овде добра атмосфера. Имам 36 година, сваки пут долазим и долазићу сваки пут док год ме буде звао селектор", закључио је Јагодић-Куриџа.

Душан Ристић истиче да уочи дуела са Грчком нема калкулација.

"Спремамо се за прву утакмицу са Грчком. Бићемо спремни, иако су они обезбедили пласман на СП. Не размишљљамо о калкулацијама, већ како да победимо, а онда ћемо да мислимо о наредном мечу", додао је Ристић.

Прво место на табели групе И квалификација за СП држи Летонија са 15 бодова, док Србија и Грчка имају по 13.

Потом следе Турска и Белгија са по 11 бодова, док је Велика Британија последња са девет.

Пласман на Мундобаскет избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.

Летонија и Грчка су већ избориле наступ на СП, а Србији је неопходна једна победа у наредна два меча за сигуран пласман на Мундобаскет.

СП ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Филипинима и Индонезији.