Србија са 12 атлетичара на Европском првенству: Ивана, Милица и Армин нападају медаље

Такмичење у највећем турском граду одржава се наредне седмице

Ближи се почетак Европског првенства у атлетици. Такмичење у Истанбулу заказано је за наредну седмицу и биће одржано од 2. до 5. марта, а Србију ће представљати 12 атлетичара и атлетичарки.

Међу онима који ће покушати да Србији донесу медаље предњачиће Ивана Вулета и Армин Синанчевић.

У дисциплини скок у даљ за жене, осим Вулете, ту ће бити и Милица Гардашевић која је недавно неочекивано постала шампионка Србије са скоком од 6.90 метара.

У бацању кугле за мушкарце, Армин Синанчевић и Асмир Колашинац покушаће да заблистају, док ће у скоку у вис за даме наступити талентована Ангелина Топић. Бошко Кијановић ће трчати у трци на 400 метара, док ће Лазар Анић и Страхиња Јованчевић скакати у даљ у мушкој конкуренцији.

Осим њих, Елзан Бибић ће трчати у трци на 3.000 метара, Ања Лукић и Лука Трговчевић у трци на 60 метара, док ће Милана Тирнанић трчати на 60 метара са препонама.

Прва ће на терен изаћи Ангелина Топић у квалификацијама за скок у вис, другог дана излазе Лазар Анић и Страхиња Јованчевић, а после њих Бошко Кијановић. Онда крећу квалификације на 60 метара где ће учествовати Милана Тирнанић. У поподневним сатима одржаће се финале у бацању кугле где ће се такмичити Синанчевић и Колашинац. Трећег дана такмичиће се петоро српских атлетичара, а највећа пажња биће на Ивани Вулети. Она се повредила пред пут на Европско првенство, али чини се да повреда није теже природе и да ће моћи да учествује на шампионату.