Алкараз на победу од Ђоковића - хоће ли се изједначити на врху АТП листе?

Уколико освоји турнир и у Рио де Жанеиру, Шпанац ће имати идентичан број бодова као Србин, али ће остати други тенисер света.

Карлос Алкараз је наставио са одличном формом по повратку на терен након проблема са повредом и идаље је непоражен у 2023. години.

Шпански тенисер пласирао се у финале АТП турнира у Рио де Жанеиру и имаће прилику да се бодовно изједначи са Новаком Ђоковићем на АТП листи, али не и да се врати на прво место.

Алкараз је у полуфиналу турнира у Бразилу савладао Николаса Јарија из Чилеа 6:7, 7:5, 6:0 и стигао до другог узастопног финала против Камерона Норија, Британца ког је прошлог викенда савладао у финалу Буенос Ајреса.

Уколико Алкараз понови прошлонедељни успех и освоји нову титулу, он ће наредног понедељка имати исти број бодова као и Ђоковић (6.980), али ће Србин остати најбољи тенисер света због више освојених бодова на обавезним турнирима.

Наредне седмице ће Новак Ђоковић играти на турниру у Дубаију, што ће бити његова прилика да поново увећа предност у односу на Алкараза.