Спорт

Мурињо након трећег искључења у сезони: Нека судија открије шта ми је рекао

Тренер фудбалера Роме, Жозе Мурињо, сматра да је четврти судија главни кривац за његово искључење на мечу 24. колу Серије А против екипе Кремонезеа
Мурињо након трећег искључења у сезони: Нека судија открије шта ми је рекаоGetty © Alessandro Sabattini

Рома је поражена од "фењераша" у гостима са 2:1, а Португалац је искључен на  другог дела игре.

"Емотиван сам, али нисам луд. Први пут у мојој каријери један судија је са мном разговарао на такав, неоприхватљив, начин. Такву реакцију сам имао зато што се то догодило. Сада морам да сазнам да ли могу да учиним нешто са дисциплинске тачке гледишта", рекао је Мурињо.

Тренер Роме је бурно реаговао после дуела Мараша Кумбуле и Франка Цађута. Мурињо је затражио објашњење од Сере, а италијански медији наводе да му је четврти судија поручио да "брине своју бригу".

"Четврти судија није довољно искрен да каже шта ми је рекао, како је то рекао и начин на који се понашао према мени. Желим да видим постоји ли аудио запис онога што ми је рекао", додао је Мурињо.

Поједини медији су пренели да је четврти судија из Торина, а Рома наредни меч у Серији А игра са Јувентусом.

"Не желим да се бавим тим да је он из Торина, да играмо са Јувентусом, а он ме жели ван утакмице. Желим да се бавим тиме да ми се први пут у мојој каријери судија, у овом случају четврти, обратио на неприхватљив начин", закључио је Мурињо.

Кремонезе је славио са 2:1 и стигао је до првог тријумфа ове сезоне у Серији А. Кремонезе је на претпоследњем месту на табели Серије А са 12 бодова, док је Рома пета са 44.

image