Спорт

Милојевић: ТСЦ има добре резултате, али желимо победу у Бачкој Тополи

Ритам утакмица у домаћем шампионату се наставља и лидер на табели већ у уторак има нови изазов пред собом
Милојевић: ТСЦ има добре резултате, али желимо победу у Бачкој Тополи© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је да екипа ТСЦ-а ове сезоне постиже добре резултате, али је додао да ће црвено-бели ићи на победу у мечу 25. кола Суперлиге Србије.

Звезда ће у уторак од 18.30 сати гостовати екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи. Црвено-бели су лидери на табели Суперлиге са 16 бодова предности у односу на Партизан и Чукарички. ТСЦ је четврти са 49 бодова.

Милојевићева екипа је пре у петак победила Партизан 1:0 у 169. "вечитом дербију".

"Задовољан сам резултатом и односом играча. Што се тиче целокупне представе, односно перформанса нисам задовољан, из разлога што имамо квалитет да играмо боље. На основу разговора са играчима, дошао сам до закључка да нас је важност утакмице и превелика жеља за победом спутала у одређеној мери, да покажемо континуирано 90 минута добре игре. Нисмо нашли добар баланс, што се тиче директне игре и контроле у другом полувремену, то је нешто чиме ћемо се бавити у предстојећим данима и недељама. Жао ми је што нисмо постигли бар још један погодак, у периоду игре када смо били доминантни, јер мислим да би нам то донело доста мира", истакао је Милојевић, пренео је званични сајт клуба.

Тренер Црвене звезде је уочи меча са ТСЦ-ом похвалио нападача Александра Пешића.

"Пешић је водио рововску борбу, дао је свој максимум, био веома добар у пресингу. У одређеним моментима је радио посао и крилних играча, тако да је можда фалило свежине да би постигао гол, што се од шпица увек очекује и тражи. Међутим, рекао сам и пре одигравања утакмице да сам јако задовољан његовим односом и радом, знам да ће се то вратити", додао је Милојевић.

Он је навео да Немања Милуновић због повреде неће бити спреман за дуел у Бачкој Тополи, док ће Александар Катаи највероватније играти.

"Милуновић је одсутан из тренажног процеса, боље је него што смо очекивали на основу снимка и слика. Изгубио је у том тренутку свест и тада пао директно на скочни зглоб. На сву срећу нема прелома, за детаљније анализе чекамо да спласне оток, да бисмо могли да урадимо магнетну. Очекујемо га што пре, међутим тренутно није на располагању. Што се тиче Катаија, опоравак иде у добром смеру, природа повреде је таква да то није нешто озбиљно, међутим нервира га. Добро се бори са тим и ово није први пут да у последњих четири или пет година Катаи игра повређен када је клубу и нама потребно. Мислим да је спреман за следећу утакмицу", навео је Милојевић.

Црвена звезда на мечу са ТСЦ-ом због жутих картона неће моћи да рачуна на Страхињу Ераковића.

"Имамо простора за мало ротације, мислим да је Лековић неко ко је добро радио и био одличан на припремама. Верујем у то да кад радиш добро и поштено, да се све врати и да се шанса укаже. Имамо још 24 сата да одлучимо ко ће дефитинивно играти, али свакако да је он у најужем избору", истакао је тренер "црвено-белих".

Он је истакао да је шеф стручног штаба ТСЦ-а Жарко Лазетић један од најбољих српских тренера.

"Генерацијски смо ту, заједно смо играли у млађим категоријама. Добро га познајем, знам колико је посвећен и колико добро ради. Имао је један добар пут из Милановца, у млађим категоријама вечитог ривала и као помоћни тренер, да се он развија уз своју екипу и да му екипе играју из године у годину све боље. Мислим да је нашао средину која исто те његове идеје може да подржи, што је веома битно за тренера. Желим му све најбоље и да их доведе до тог места до ког желе", рекао је Милојевић.

Тренер Црвене звезде је навео да је пратио дерби меч Премијер лиге између Ливерпула и Манчестер јунајтеда (7:0).

"Волео бих да се оконча тако убедљиво у нашу корист. Не знам како би се писало, тиме се не бавим, знате и да не читам и не пишем о дневној штампи, зато што то може мало да поремети. У шали сам рекао, а новинари су схватили то као да сам љут, да иду да гледају Премијер лигу. Два дана касније су добили спектакл, а да би имали спектакл мора да буде све присутно и публика, услови за игру, квалитет играча. Увек смо критични према себи, ја нарочито, само у једном тренутку сам имао осећај да није добро добити дерби и да то није то. Због тога сам се нашалио за Премијер лигу, а свакако је било уживање гледати ту утакмицу", закључио је Милојевић.

image
VV inauguration
banner