Спорт

Евролига: Још је рано за Дубаи у Европи

Кошаркашка Евролига, на чијем челу се налази прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога, огласила се саопштењем у којем се наводи да је рано за учешће тима из Уједињених Арапских Емирата у елитном европском такмичењу.

Челници Евролиге, као и представници 13 клубова са А лиценцом присуствовали су састанку у Дубаију, на којем је наговештено да би о идеји да тимови из УАЕ заиграју у Евролиги могло да се дискутује и у будућности.

„Желим да се захвалим господину Абудла Ал Набудаху, председнику и власнику Дубаи кошаркашког клуба, али и званичницима града Дубаија, као и АСМ Глобал за пријем свих 13 представника клубова у невероватној 'Кока-кола арени“, започиње у саопштењу извршни директор Евролиге Маршал Гликман.

„Сврха посете је била да разменимо идеје, али и да размотримо потенцијалне шансе за сарадњу. Прерано је да причамо о нечему посебном, ово је тек прво видање, али гледаћемо да наставимо ову конверзацију“, закључује Гликман.

Према писању бројних европских медија, спонзори из Емирата наводно су спремни да понуде Евролиги 60 милиона евра за спонзорски уговор, али заузврат траже да бар један тим из Дубаија заигра у елитном такмичењу, као и да Фајнал-фор буде одржан у УАЕ барем наредне три године.

image