Олга Даниловић поражена у првом колу Индијан Велса, али чека је скок на ВТА листи

Некадашња нада српског женског тениса није успела да изненади далеко боље рангирану Кинескињу

Српска тенисерка Олга Даниловић није успела да се пласира у друго коло ВТА турнира у Индијан Велсу, пошто је у ноћи између среде и четвртка у првом колу поражена од Кинескиње Ксију Ванг 4:6, 6:2, 6:3.

Меч је трајао два сата и 14 минута. Кинескиња је 59. тенисерка света, док је Даниловићева 143. на ВТА листи. Српска тенисерка је пласман у главни жреб изборила кроз квалификације.

Кинеска тенисерка је повела 3:1 у првом сету, али је Даниловићева серијом 5:1 преокренула резултат и овај део меча добила је резултатом 6:4. Српска тенисерка је у другом сету прва стигла до брејка и повела 2:1. Кинескиња је узвратила рибрејком, а онда је Ванг освојила још четири гема и стигла је до 1:1 у сетовима.

Ванг је у трећем сету стигла до 2:0, али је Даниловићева изједначила на 2:2. Играло се потом гем за гем, Кинескиња је у осмом гему направила нови брејк, а онда је на свој сервис стигла до победе. Ванг ће у наредном колу играти са Рускињом Анастасијом Потаповом.

Упркос овом поразу, Даниловићева би могла да поправи свој пласман за око осам до 10 позиција на ВТА листи, и буде унутар 135 најбољих на свету.