Снимао се с пиштољем па суспендован - звезда НБА пропушта осам мечева

Челници НБА лиге огласили су се поводом непримереног понашања звезде Мемфис Гризлиса

НБА лига суспендовала је кошаркаша Мемфиса Џаа Моранта на осам утакмица, након истраге која је вођена због инцидента у Денверу када је плејмејкер снимао пиштољ за друштвене мреже.

Суспензија неће имати финансијски карактер и објављена је због понашања кошаркаша које је штетно по лигу.

"На основу информација добијених током истраге, лига није закључила да је пиштољ о коме је реч припадао Моранту, да га је он унео у ноћни клуб или да га је изложио дуже од кратког периода. Истрага такође није утврдила да је Морант поседовао пиштољ док је путовао са тимом или у било ком НБА објекту, а власти Колорада нису нашле довољан разлог да оптуже Моранта за злочин", саопштила је лига.

"Морантово понашање је било неодговорно, непромишљено и потенцијално веома опасно. То такође има озбиљне последице с обзиром на његово огромно праћење и утицај, посебно међу младим навијачима који се угледају на њега. Изразио је искрено скрушеност и кајање због свог понашања. Јасно ми је такође ставио до знања да је научио нешто из овог инцидента и да разуме своје обавезе и одговорност према Мемфис Гризлисима и широј НБА заједници далеко од његове игре на терену", изјавио је комесар НБА лиге Адам Силвер.