Спорт

Терзић: Платили смо 13 милиона евра држави

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић објавио је саопштење у којем је јавност обавестио да је порез држави плаћен
Терзић: Платили смо 13 милиона евра држави© ATA Images

"Са поносом можемо да обавестимо јавност да је Фудбалски клуб Црвена звезда измирио све доспеле финансијске обавезе према својој држави. Kрајем децембра 2022. године уплатили смо пет милиона евра пореских обавеза, а данас још осам милиона евра. Дакле, укупно је у овој сезони у буџет Републике Србије уплаћено 13 милиона евра или 1,5 милијарди динара.

Све ове обавезе смо исплатили из својих редовних прихода које смо остварили кроз УЕФА бонусе због успеха у европским такмичењима. Подсетимо, један део дуга је потицао још из времена предходних руководстава, а други део због поремећаја тржиста услед пандемије коронавируса.

Хвала нашој дрзави што је имала разумевања за наша кашњења у плаћању пореских обавеза у претходном периоду и омогућила нам да кроз законски репрограм одложимо плаћања наших обавеза. Свесни смо да је плаћање пореза својој држави највећи доказ патриотизма и зато смо поносни што као одговорни људи и на овај начин извршавамо своје обавезе.

ФK Црвена звезда је успешна и одговорна организација која 85 одсто својих прихода остварује из иностранства и сходно законским прописима уплаћује новац у буџет Републике Србије. Kао спортски амбасадори Србије поносни смо што ћемо седму годину за редом представљати нашу земљу у европским такмичењима, од чега трећи пут у УЕФА Лиги шампиона", нагласио је Терзић.

image