Спорт

Бербер нови тренер фудбалера Новог Пазара

Фудбалски клуб Нови Пазар представио је новог тренера Давора Бербера, који ће водити овај тим у наставку сезоне у Суперлиги Србије
Бербер нови тренер фудбалера Новог Пазара© FK Novi Pazar

Промоцији на Атлетском стадиону присуствовало је више од 500 навијача, саопштио је Нови Пазар.

Овај суперлигаш је претходних пар дана био који зна који пут у центру пажње због напада групе навијача на голмана Филипа Кљајића. Хулигани су најпре вербално, а после пар дана и физички напали чувара мреже свог клуба, после чега је он одлучио да не жели више да се врати ту и напустио је Нови Пазар. Ту није крај проблематици.

Феђа Дудућ који је у среду требало да одради први тренинг са екипом и започне мандат у Новом Пазару, дошао је на стадион, окренуо се на пети, поднео оставку уместо да изврши прозивку и одлучио да се у четвртак врати у Сарајево.

"По самом доласку на стадион затекао сам проблем који се десио тај дан, односно напад на капитена Филипа Kљајића где је он одлучио да му је то последњи дан боравка у Новом Пазару. Разговарао сам лично са њим, али нисам успео да променим његову одлуку што у потпуности разумем, јер је његова сигурност и сигурност његове породице доведена у питање. Након тога отишли смо на стадион, затекао сам једну тишину у свлачионици и играче који су у страху да сутра не дођу и они у исту ситуацију која се догодила Филипу. Kроз разговор са њима увидео сам да им је јако тешко пало ово што се догодило њиховом колеги и били су сви уз њега", рекао је Дудић.

Бербер (45) је водио Нови Пазар у сезони 2020/2021. када је са клубом изборио опстанак у Суперлиги Србије.

Њему ће помагати први асистент Семир Хаџибулић, тренер голмана Суад Пртинац и кондициони тренер Армин Зећировић.

Бербер је последњи ангажман имао на Малдивима, где се бавио женским фудбалом, а током каријере је радио у Бангладешу, Монголији, Бахреину, Индији, Оману и Хонг Kонгу.

Нови Пазар је шести на табели Суперлиге Србије са 44 бода.

image